Çözüldü Lenovo Ideapad 3 15IML05 Format Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Hocam format USB'sini GPT şeklinde mi yazdınız?

Öyle olması lazım.

Ya SSD bozuldu ya da Windows kurulumunuz. Eğer önemli veriniz varsa bir Ubuntu ISO yapıp, Live boot deyip verilerinizi kurtarabilirsiniz. Önemli veri yoksa format USB'sini takın ve kurulum ekranına varın bakalım SSD formatlanabiliyor mu?

Hocam ben eski bilgisayarımda kendim format ediyordum sorunsuz bir şekilde. Ama bu bilgisayarda olmuyor. Flash bellek takınca Windows 10 kurulum ekranı gelmiyor. Ekran parlayıp parlayıp sönüyor ya da sadece siyah ekran kalıyor.

Ben de yine forumda araştırırken çözümü buldum. Çözümü yazan arkadaş ISO dosyasının dosya konumuna girip, setup.exe dosyasını çalıştırıp format yapılabileceğini söylüyordu. Ben de o çözümü uyguluyordum. O arkadaşın dediği çözüm ile format atınca Windows.old isimli klasör oluşuyordu. Onu silince sıfırlamış oluyordum. BIOS ekranında iken tüm diskler gözükmesine rağmen ekranı kapatınca bilgisayar sanki onları tanımıyor. Çok garip.

Çözüm
Kurabildiniz mi en nihayetinde? Ne oldu?

Recep abi görmemişim kusura bakma. Laptop'u zamanında yere düşürmüştüm. O sebepten ötürü SSD ile alakalı bir problem olmuş anlayacağınız. Tahminimce SSD hasar aldı. Garantiye gönderdik 1 ayın sonunda geldi. 50 defa farklı ISO kurdum bir sürü şeyle uğraştım fakat bir daha bu sorunla karşılaşmadım. PC SSD'yi görmüyordu. Dediğim gibi büyük ihtimalle SSD hasar aldı düşünce. Ama Laptop yere düştükten 1 ay sonra fişi çekti. O da çok ilginç.
Hocam en başa alalım her şeyi sırayla;
1-BIOS'u sıfırlayalım EXIT kısmında Load Default gibi bir seçenekle her şeyi varsayılan ayarlara döndürelim.
2-Ekstra olmayan ayarları @Recep Baltaş hocamın verdiği şekilde ayarlayalım.
3-GPT temiz Windows 10 USB'si hazırlayalım.
4-F12 olması lazım bilgisayarınızı kapattıp açarken ard arda F12 tuşuna basarak Boot Menu'ye girelim.
5-UEFI:Flash_belleğinizi marka modeli yazana basalım bakalım Boot edecek mi?
6-Boot ederse temiz kurulum deneyebilirsiniz.
Kuzeni çağıracağım. Kendi bilgisayarını ve flash belleğini getirecek. Yamuk çizmez ise tabii. Sonra ayarlarız.
@Recep Baltaş @Jobs

Hocalarım benim kuzen yamukluk yaptı. Ne çözüm önerirsiniz?

Son düzenleme:
Kuzeni çağıracağım. Kendi bilgisayarını ve flash belleğini getirecek. Yamuk çizmez ise tabii. Sonra ayarlarız.
@Recep Baltaş @Jobs

Hocalarım benim kuzen yamukluk yaptı. Ne çözüm önerirsiniz?
Şuan senin yoksa onun USB belleğini veya kendi USB belleğini alman gerekecek. Başka bilgisayarın var mı?

Kuzeninin ailesi ile görüş durumu düzgünce izah et sana karşı bir şey demezler.

Ben oraya gidemem. O kadar çok sorun var ki. Aileleri çok kalabalık, yüzsüzlük olur. Hem tüm ekipmanları götürmem gerekiyor. Ondan onun buraya gelmesini istiyorum. Bisikleti, laptop çantası vb. eşyaları var. Ben bu sorunun ISO dosyalarından ya da yazılımdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çatal ile içini açamaz mıyım :D?

Ben oraya gidemem. O kadar çok sorun var ki. Aileleri çok kalabalık, yüzsüzlük olur. Hem tüm ekipmanları götürmem gerekiyor. Ondan onun buraya gelmesini istiyorum. Bisikleti, laptop çantası vb. eşyaları var. Ben bu sorunun ISO dosyalarından ya da yazılımdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çatal ile içini açamaz mıyım :D?

Saçmalamayın sorun tamamen yazılımsal hem çatal ile içini açtınız diyelim ne yapacaksınız okuyup üfleyip hadi çalış mı diyeceksiniz? Her şeyi geçtim neden çatal ile açma isteği?

Cihaza müdahale etmeyin. Bu cihazın boot etmemesi için hiçbir sebep yok. Ya başka USB ile deneyeceksiniz ya da dediğimiz gibi orijinal ISO ve güncel Rufus ile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı