Lenovo Ideapad 320-15ikb klavye ve kasa değişimi

mhmmtkrts

Zeptopat
Katılım
24 Ekim 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
Elimde Lenovo ideapad 320-15IKB modeli bir laptop var. Bildiğiniz üzere bu bilgisayarın klavyesi, kasa ile bütünleşik. Klavye değişimi için klavyeyi kasaya bağlayan minik plastik tutamaçları lehim makinesiyle eriterek kasadan eski klavyeyi söküp yerine yenisini yine eriterek takıyoruz.

Daha önce orijinal klavyem bozuldu ve bu nedenle yan sanayi bir klavye taktım. Şimdi de menteşelerde kaynaklanan bir sorundan dolayı üst gövdeyi değiştirmem gerekiyor. Bu yan sanayi klavye, halihazırda üst gövdeye monteli halde. Ben bu klavyeyi söksem, alacağım yeni üst gövdeye monte edebilir miyim? Bu plastik eriyen parçalar, gövdenin üzerinde mevcut bir halde mi oluyor? yoksa yeni bir klavye almam mı gerekecek?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Klavye değişiminin nasıl olduğu hakkında bilgi almak için veya anlatımımdaki eksikliklerden dolayı kafanızda bir soru işareti kaldıysa, aşağıdaki linkte size değişimin nasıl yapıldığına dair bir video linki bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Desteklerinizi bekliyorum. İyi forumlar arkadaşlar!
 
Öncelikle bahsettiğiniz şey zor bir işlem. İmkanınız varsa klavyeyle tümleşik bir üst kasa alıp takmanızı öneririm. Tabi kendiniz de yapabilirsiniz.

Lenovo Y520 15ikbn laptopumun klavyesini kendim değiştirmiştim. Klavyeyi kasaya tutturan o plastik perçinleri lehimle eriterek söküp daha sonra yeni kasaya takabilirsiniz. Ben klavyeyi söktükten sonra yenisinin montaj işlemini şöyle yaptım. Eski bir eşyadan bir parça plastik kırıp minik minik doğradım. Sonra yine lehim aletiyle o minik parçaları eriterek kasaya tutturdum. Klavyenin arka tarafındaki metal tabakayı yamultmamaya çalışın yoksa laptopu topladıktan sonra klavyede alçak veya yüksek yerler olur. Kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı