Lenovo IdeaPad 330 RAM miktarı yarıya düştü

Barella23

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopumda fiziksel RAM miktarı birdenbire 8 GB'tan 4 GB'ta düştü. Bazen kapatıp açtığımda yeniden 8 oluyor ama çoğu zaman 4'te kalıyor. Laptopun içini açtım RAM de herhangi bir sıkıntı yoktu. BIOS'tan da baktım 4 GB gösteriyor ama dediğim gibi bazen tekrar 8 GB'a yükseliyor. Nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz?
Laptop bilgileri:
Lenovo IdeaPad 330.
Intel i5-8250U
8 GB RAM.

Doğru anladıysam 4 GB RAM'i işlemcinizin dahili grafik kartına ayırıyor cihaz özellikleri yazıp ekran görüntüsü atar mısınız?

Doğru anladıysam 4 GB RAM'i işlemcinizin dahili grafik kartına ayırıyor cihaz özellikleri yazıp ekran görüntüsü atar mısınız?

Peki bu dediğinizi nasıl düzeltebilirim.

Son düzenleme:
Sizin düzeltebileceğiniz bir şey değil ve sanırım gerçekten RAM'i işlemciye ayırmış.

Sistemsel bir sıkıntı mı ve bilgisayarcıya götürsem o da mı yapamaz.

Sizin düzeltebileceğiniz bir şey değil ve sanırım gerçekten RAM'i işlemciye ayırmış.

Bir de işlemci çekirdek sayısı normalde 8 çekirdek ama şu an 4 çekirdek. Sistem yapılandırması kısmından düzeltmeye çalışsam da orada da en fazla 4'e yükseltebiliyorum acaba PC'nin ömrümü doldu da ondan mı böyle oluyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…