Lenovo Ideapad 700 CSGO FPS Sorunu

Dediğiniz ayarlar ve FPS sonuçları...

Ekran Görüntüsü (47).png

Ekran Görüntüsü (49).png

Ekran Görüntüsü (52).png

Ekran Görüntüsü (53).png

İlk paylaşımında düşük ayarlarda bile 70-80 aldığını belirtmişsin. Bu haliyle daha iyi oldu sanırım. Ortalama değer olarak 130'lar gibi mi duruyor? Senin de izlemiş olduğun videoda eski Dust 2 haritasında 170-180 gibi alıyormuş aynı kart. Yeni harita ile bunun düştüğünü söylemişlerdi. Yeni Dust 2 için de 130FPS ortalama varsa bence iyi sonuç.

Dust 2 haritasında aynı grafik ayarlarında FPS 140-180 arası değişiyor. Nasıl oluyor da daha az çözünürlükte daha az FPS alıyorum o zaman? Windows ya da NVIDIA kaynaklı olabilir. Güncelleme gelirse artış olur belki... Neyse hiç yoktan çok abes bir durum yok anladığım kadarıyla.

Sorunun düzeldi yani sonuç olarak. :) Ekran kartlarının belirli çözünürlüklerde daha iyi çalışması kartın özelliği olduğu kadar oyunlarla da ilgili. LOL, CS: GO gibi oyunlar için ekran kartın üst seviye sayılabilir. Dolayısıyla çözünürlüğü fazla düşürmek oyunun ekran kartını zorlamamasına yol açıyor. Bu arada Nvidia GeForge Experience yükle bilgisayarına, oyun optimizasyonunu kullanmasan bile güncellemeri geldiği anda almış olursun.

Evet büyük ölçüde düzeldi diyebilirim. Sizin dediğiniz ayarları hiç denememiştim ben. Hep en alt ya da ultra ayarlarda deniyordum. Hiç yoktan böyle FPS daha iyi. Böyle oynarım artık. [emoji4]
Ayrıca konuya cevap yazan herkese de teşekkürler...

Nvidia Hair Works'e ait tüm ayarları kapat, alt sıralarda olanları. CS'yi denedin mi?
Merhabalar ben de FPS sorunu yaşıyorum acaba bana da bu konuda yardımcı olur musunuz? sistem aynı GTX 950M kullanıyorum ben hepsinde düşük ayarlarda kullanıyorum fakat FPS 40-30 arası değişiyor ama diğer arkadaşlarım aynı ekran kartını kullanıyor onlar orta ayarlarda 90-100 aldıklarını söylüyorlar acaba problem nedir?

Son düzenleme:
@ümit076 Sorun CS:GO'da mı yaşanıyor?
  • Oyun oynarken bilgisayarın prize takılı ve yüksek performansa ayarlı mı?
  • Windows ve ekran kartı sürücüsü güncel mi?
  • Sorun oyun açılışından itibaren düşük FPS'le mi başlıyor, yoksa bir süre sonra mı düşüşler yaşanıyor?
  • Oyunu hangi çözünürlük ve ayarlarda oynuyorsan arkadaşın paylaşmış olduğu gibi görsel paylaşır mısın? (MSI Afterburner ile GPU, CPU, RAM kullanım ve ısı değerleri de görselde bulunursa iyi olur.)

Öncelikle merhabalar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Ben bu konular hakkın da pek bir bilgim dediğiniz uygulamayı indirdim ve görsel olarak size sunuyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oynadığım oyun PUBG belki duymuşsunuzdur. En düşük ayarlarda oynamama rağmen FPS düşük alıyorum ekran kartı sürümleri güncel, prize de takılı ve yüksek performanslı sorun lobideyken başlıyor yani FPS düşük.

Bilgisayar değerlerini de görsel de paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    123,7 KB · Görüntüleme: 63
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    20,4 KB · Görüntüleme: 63
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    Ekran Görüntüsü (7).png
    17,7 KB · Görüntüleme: 52
  • Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    15,9 KB · Görüntüleme: 56
  • Ekran Görüntüsü (9).png
    Ekran Görüntüsü (9).png
    12,8 KB · Görüntüleme: 67
  • Ekran Görüntüsü (10).png
    Ekran Görüntüsü (10).png
    12,7 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Nvidia GeForce Experience yükleyip sürücüler kısmından güncelleme varsa yapar mısın? Bir de oyun ayarlarından "görüş uzaklığı" ayarını orta, diger tüm ayarları en düşükte olacak şekilde ayarla. Bu arada GTX950M için bu oyunda 90FPS'ler çok mümkün değil. Arkadaşların belki GTX950 masaüstü sürümünü kullanıyor olabilir. Güncelleştirme ve doğru ayarlar ile 45-55 FPS arasında değerler yakalanabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı