Çözüldü Lenovo Ideapad Gaming 3 performans modu

• Konuyu başlatan Runch
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 7.406
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Runch

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Lenovo Ideapad Gaming 3 kullanıyorum. RDR2 ve GTAV gibi oyunlarda sıcaklıklarım CPU ve GPU için 65 70 civarındaydı ancak şu son 2 gündür CPU 80 dereceye ulaşıncaya kadar fanlar tam performans çalışmıyor. Lenovo vantage uygulamasında performans moduna geçiyor sıkıntı yok ancak fanların hızlı çalışmadığını anlıyorum sesinden. Ne olmuş olabilir de CPU 80 dereceden sonra fanlar tam performansa geçiyor olabilir? Tüm driver, Windows güncellemeleri son sürümünde, orijinal oyun ve Windows kullanıyorum.

Çözüm
Bende Gaming 3 15ARH05 modeli var ve aynı sorunu ben de fark ettim geçenlerde. Çözmek için Vantage'i birkaç defa yeniden bile yüklemiştim ama sorun o değilmiş. Eğer hala aynı sorunu yaşıyorsan sana önerim performans modu yerine ısı kipini denge olarak ayarlaman. En azından ben sorunu o şekilde çözdüm, fanlarım denge modunda daha erken devreye giriyor.

Selamlar dostum, birkaç kez silip yükledikten sonra sorunum düzeldi. Dengelide kullanıyordum, oyuna geçince oto performansa geçiyordu. O zaman geçmiyordu fakat şu an sıkıntı yok. Teşekkür ederim :)
Hocam, zaten oyunlarda performans modu olması gerekir. 80 derece laptopta yüksek değil. Performans modundan çıkarsa, normal kullanımda yüksek frekans çalışmaz.

Normal olduğunu biliyorum dostum ancak anlamadığım şu son 2 güne kadar böyleyken neden şimdi 80 i görünce fan tam performansa geçiyor.

Bende Gaming 3 15ARH05 modeli var ve aynı sorunu ben de fark ettim geçenlerde. Çözmek için Vantage'i birkaç defa yeniden bile yüklemiştim ama sorun o değilmiş. Eğer hala aynı sorunu yaşıyorsan sana önerim performans modu yerine ısı kipini denge olarak ayarlaman. En azından ben sorunu o şekilde çözdüm, fanlarım denge modunda daha erken devreye giriyor.

Selamlar dostum, birkaç kez silip yükledikten sonra sorunum düzeldi. Dengelide kullanıyordum, oyuna geçince oto performansa geçiyordu. O zaman geçmiyordu fakat şu an sıkıntı yok. Teşekkür ederim :)

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı