Lenovo L340 Touchpad çift parmakla sağ tık çalışmıyor

Normalde bütün laptoplarda var olan özellik bu laptopta çalışmıyor. Bu özelliği nasıl çalıştırabilirim?
Ayni modeli kullaniyorum. https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo...hpad-two-finger-click-not-working/m-p/4230227
Bu adresteki 2 Kudos'u olan postun dediklerini yaparsaniz geliyor. Arkadas ne yaptiysa aynisini yaptim. Nothing happened dese de sirayla 1,2,3 diyerek takip ettim.

Tum laptoplarda olan bir ozellik degil. Windows Precision touchpad'i olan laptoplarda olan bir ozellik. Diger touchpad ureticilerinin o ozelligi koymasi firmaya bagli bir durum.

4. cümlede "Enabled and Disabled the settings in Synaptics for 2 finger click." diyor bunu yapamıyorum. Synaptics uygulaması yok.

4. cümlede "Enabled and Disabled the settings in Synaptics for 2 finger click." diyor bunu yapamıyorum. Synaptics uygulaması yok.
Pardon, o bende de yok. O adimi yapmadim.
Hatta adimlari uygular iken bir kac klasoru karistirmistim. Diger klasorlere de DWORD 2FINGER degeri girmistim belki bir yardimi olur genel olarak nerelere girdim atiyim.
Screenshot (62).png

Resimdeki SynTP klasorunun altindaki iki touchpad yazan dosya ya. Eger dosyalardan birisi yok ise diger resimdekileri yapin yeniden baslatin gelmesi lazim. Hala gelmiyor ise klasorleri siz olusturun.
Screenshot (63).png

Bir de buradaki 2F Gestures bolumune. Dikkat edin birisi local machine bolumunde diger user.

2F Gestures klasöründe bende sizinki gibi 2FingerTapAction yazmıyordu bende oluşturdum değerleri girdim restart yaptm gene olmadı. Benimkinde sorun var galiba :/

Baska yontem bilmiyorum. Ama %90 kayit defteri uzerinden baska bir sekilde halledilebilir. Eger yedeginiz ve zamaniniz var ise kurcalayin biraz. Lenovo destek 4 parmak,3 parmak ve 2 parmak kaydirma gesturelarinin oldugunu ama iki parmak basma ayarinin olmadigini soyluyor. Aslinda yukarda anlattigim olay zaten urunun ozellikleri dahilinde olan bir durum degil. Yani teknik olarak ortada bir "sorun" oldugu soylenemez. Internetteki diger kayit defteri uzerinden yazilan rehberleri bulmaya calisin.

Elimde 2 tane LENOVO L340 var. Biri Elan digeri Synaptics touchpad kullaniyor. Birinde Windows 10 Pro digerinde Home kurulu. Ikisine de bu yontem ile iki parmak sol tus ozelligini getirdim. Olmadi Synaptics klasorundeki her alt birime Dword 32 bit dosyasi olusturun belki ise yarar.

O bende de yazmiyordu. 2FingerTap ile ilgili hic bir bilgi yoktu. iceride farklilik var ise sonradan elle yaptiklarimdir.

Lenovo yeni modellerinde veya bazı modellerinde çift tıklama yok. Elan veya Synaptics touchpad'lerini denedim yok. Bunu yazılımla uğraşarak olabilir. Acer modelinde var Synaptics touchpad vardı. Bunda olamayınca touchpad mi bozuk dedim kendimce. Meğersem çoğu modellerin de böyle

Bende de ayni sekilde. Sadece bu ayar gozukuyor.
Screenshot (64).png

Dedigim gibi iki farkli touchpadi olan laptopa da regedit ile getirdim.
Bolum bolum regedit paylasiyim. Belki yapip unuttugum kisimlar vardir. Farkli bir ayar var ise esitlersiniz.
(Ne olur ne olmaz onemli dosyalarinizi yedekleyin ya da hangi ayarlari degistirdiginizi unutmayin.)

Screenshot (65).png Screenshot (66).png Screenshot (67).png Screenshot (68).png Screenshot (69).png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı