Lenovo laptop BIOS'a girmiyor

Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
935
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşletim sistemi değiştirmek istiyorum fakat açılışta F12'ye bas-çek yapınca Lenovo yazısında takılıp kalıyor. Ben kapatana kadar da öyle duruyor. Hızlı başlatı kapattım, yine olmadı. Bu bilgisayarı daha yeni aldım. FreeDOS olarak geldi 2 ay önce. Windows'u kurarken hiçbir sıkıntı yoktu. Şimdi ne yapacağım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'dan da boota girebilir.
Evet BIOS'tan boot'a girebilir ama ben tek kullanımlık boot menu'yü kast ediyorum. BIOS'tan boot sırasını değiştirirse tekrar eski haline getirene kadar öyle kalacak, ha bir sıkıntı olmaz orası ayrı, denesin. Nasıl olsa sonra eski haline getirir.
 
Evet BIOS'tan Boot'a girebilir ama ben tek kullanımlık Boot Menu'yü kast ediyorum. BIOS'tan Boot sırasını değiştirirse tekrar eski haline getirene kadar öyle kalacak, ha bir sıkıntı olmaz orası ayrı, denesin. Nasıl olsa sonra eski haline getirir.

Aynı şeyi söylüyoruz aslında bir şekilde Boot menüye girmesini sizin önerdiğiniz yöntemler olmadı bir de başkasını denesin.
 
Yarın devam edeceğim arkadaşlar olmazsa yine konuya dönerim.
Dediğimi yapın hocam olacaktır.
Hocam dediğinizi yaptım ve biosa girdi, ben windows kurarken direkt ekranda disk seçilen kısım gelmişti o yüzden buradan yüklemeyi tam bilmiyorum, yanlış hatırlamıyorsam disklerin olduğu bölümden usb'yi en üste alıp bilgisayarı yeniden başlatıyoruz değil mi ?
 
Son düzenleme:
Merhaba bende aynı sorunu yaşıyordum o küçük deliğe iğne ile basacaktım fakat iğne sonuna kadar gitti. iğne 2cm lik sorun iğnedemi, bendemi, yoksa laptoptamı?
 
Bende Lenovo IdeaPad 3 var bende giremiyorum bios a. Tüm tuşları denedim olmadı. İğne ile boot menüsünden USB yı seçince de kabul etmiyor. Durmadan aynı seçim ekranı geliyor. Yok mu çözüm format atamıyorum sistem açılmıyor
 
Bende Lenovo IdeaPad 3 var bende giremiyorum bios a. Tüm tuşları denedim olmadı. İğne ile boot menüsünden USB yı seçince de kabul etmiyor. Durmadan aynı seçim ekranı geliyor. Yok mu çözüm format atamıyorum sistem açılmıyor
Ben sorunu BIOS güncellemesi yaparak çözdüm. Aslında buna tam olarak gerek yoktu. BIOS pilini çıkarınca düzelmesi gerekiyor. Benim sistemimde nedenini bilmediğim bir şekilde bunu yapmama rağmen BIOS sıfırlanmıyordu. Sıfırlamanın bir diğer yolu da ya BIOS sürüm düşüreceksiniz ya da BIOS sürüm yükselteceksiniz. Düşürme biraz daha risk teşkil ettiği için yaklaşık 5-6 ay bekledim de yeni güncelleme geldi o şekilde yaptım. Şu an BIOS'a sorunsuz giriyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı