Lenovo laptopta SSD ile HDD birlikte çalışmıyor

fbtr00

Yoctopat
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD Seagate HDD
Anakart
Lenovo
Samsung SSD'yi laptopın HDD kısmına takıp kendi Seagate HDD'sini de DVD kısmına HDD kızağıyla taktığımda laptop açılmıyor. Açılış ekranın Lenovo yazısında devamlı restart atıp duruyor. Ancak Boot Menu'den SSD'yi seçersem bilgisayar açılıyor. Açıldığında HDD'yi bilgisayarım kısmında görebiliyorum. Direkt güç tuşuyla açıp sorunsuz şekilde ikisi de takılı olarak nasıl çalıştırabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'ye temiz kurulum yaptınız mı? Diğer diskte de işletim sistemi var mı?

Samsung SSD'yi laptopın HDD kısmına takıp kendi Seagate HDD'sini de DVD kısmına HDD kızağıyla taktığımda laptop açılmıyor. Açılış ekranın Lenovo yazısında devamlı restart atıp duruyor. Ancak boot Menu'den SSD'yi seçersem bilgisayar açılıyor. Açıldığında HDD'yi bilgisayarım kısmında görebiliyorum. Direkt güç tuşuyla açıp sorunsuz şekilde ikisi de takılı olarak nasıl çalıştırabilirim?

Eğer Windows SSD kuruluysa BIOS'tan SSD ilk sıraya al.

SSD'ye temiz kurulum yaptınız mı? Diğer diskte de işletim sistemi var mı?

Geçen sene klonlama vb işlemleri temiz şekilde yaptık. Sıkıntı çıkarınca HDD'yi HDD kutusunda taşınabilir disk olarak kullandım uzun süre. Geçenlerde tekrardan taktım aynı restart sorununu yaşadım. İllaki bir yolu olmalı deyip konu açtım. Bu arada şu an Windows 11 kullanmaktayım. Windows 10'da da 11'de de sıkıntı yaşadım.

Eğer Windows SSD kuruluysa BIOS'tan SSD ilk sıraya al.

Evet SSD'ye kurulu. Dediğinizi ilk zamanlarda yaptık ama açtığımızda iki diskten birini seçmemizi istiyordu öyle bilgisayarı açabiliyorduk yine. En sonki taktığımda sadece restart atıyor. BIOS'ta sadece SSD'yi görebiliyorum. HDD'yi bilgisayar açılınca bilgisayarım klasöründe görebildim sadece. İçindeki dosyalar sıkıntısız açılıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı