Lenovo Legion GO mu yoksu ASUS ROG Ally mi alınır?

Çınar ÇETİN

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 7 7735HS Ekran Kartı: RTX4060 RAM:64GB SSD:2TB İşletim Sistemi: Win11Home Ekran: 15.6 inch FHD 144 Hz
Meslek
Öğrenci
Ya ben birkaç ay içinde PC'yi yenileyeceğim. Ancak onun yanına bir cihaz almayı düşünüyorum, ilk önce VR gözlük düşündüm vazgeçtim ve el konsulunda karar kıldım ancak şu anda piyasada benim istediğim tarzda sadece 3 tane var. Bunlar ASUS ROG Ally, Lenovo Legion GO ve MSI Claw. Ben fiyattan dolayı MSI Claw'i eliyorum. Ben hem hikaye hem FPS hem de simulasyon oyunu oynuyorum ve bütçe olarak sınırlıyım, kaçak oyun indiriyorum çoğu zaman ve bu yüzden Steam Deck'i listeye almadım. İkisi ile ilgili düşünceleriniz neler? Ayrıca ikisinin kutu içeriği nasıl ROG Ally'de touchpad yok, o yüzden içime sinmedi ancak Legion GO'da hem mouse dönüşebilen hem de touchpadi olan bir sistem olduğu için ilgimi çekti. Bir diğer sorum ise misafirliğe ya da 1-2 günlük laptop götürüp kurmaya değmeyecek yerlerde işe yarıyor mu? Cevaplarınızı en kısa sürede bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemci olsa bile performansı ve konforu daha iyi. MSI claw zaten performans olarak daha geride ve daha pahalı. Genede ben olsam Steam deck alırdım. Bu tarz aletler çok da AAA oyunu oynatacak aletler değil otobüs metro vs vs durumlarında yolda giderken kullanmalık o yüzden en ucuz olanı ve en optimize olanı Steam deck.

Aynı işlemci olsa bile performansı ve konforu daha iyi. MSI claw zaten performans olarak daha geride ve daha pahalı. Gene de ben olsam Steam Deck alırdım. Bu tarz aletler çok da AAA oyunu oynatacak aletler değil otobüs metro vs. Durumlarında yolda giderken kullanmalık o yüzden en ucuz olanı ve en optimize olanı Steam Deck.

Hocam ben Steam Deck'e Windows inmiyor diye biliyorum o yüzden almak istemedim.

Hocam ben Steam Deck'e Windows inmiyor diye biliyorum o yüzden almak istemedim.
Epic vs indirmenin yan yolları var. Hepsi zaten tam şarjı 3-4 max giden cihazlar hatta ağır oyun oynarsan max 1.5 saat şarjları gidiyor. O yüzden gidip Lenovo veya Asus olanı almaya gerek duymuyorum. Sahibinden üzerinde zaten hiç kullanılmamış ayarında steam deck'ler 15 bin civarı. Arada 10 bin TL civarı fark var.

Epic vs indirmenin yan yolları var. Hepsi zaten tam şarjı 3-4 Max giden cihazlar hatta ağır oyun oynarsan Max 1.5 saat şarjları gidiyor. O yüzden gidip Lenovo veya ASUS olanı almaya gerek duymuyorum. Sahibinden üzerinde zaten hiç kullanılmamış ayarında Steam Deck'ler 15 bin civarı. Arada 10 bin TL civarı fark var.

Hocam bende oyun icin para sıkıntısı var o yüzden Windows olsun istiyorum. Genelde oyunlari kacak indiriyorum.

Hocam bende oyun icin para sıkıntısı var o yüzden Windows olsun istiyorum. Genelde oyunlari kacak indiriyorum.
Hayır konsola 25K verip oyunu kaçak indirmenin anlamı ne steam deck al oyunu orjinal oyna yani :D

En kötü gamepass bile alsan yıllık 1500TL falan geliyor tam hatırlamıyorum. Paran gene cebinde kalır. Zaten ikiside 3A oyun oynamaya çok uygun konsol değiller.

Gidip grafik isteyen oyun oynamak istesen max 1.5 saat dayanacak konsol. İkisi için de geçerli Steam deck 15 asus rog ally 25K civarına satılıyor. Dediğim gibi oynadığın oyunlar da önemli ama aşırı grafik istemeyen oyunları oynayacaksan el konsoluna para ver yoksa boşa para harcamış olursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı