Lenovo Legion R25i-30 mi AOC 24G42e mi?

MeteX9990

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni yolladığım kasam için monitör bakıyordum, 6000 TL bütçem var, forumlarda bu 2 monitöru çok övmüşler. Sizce hangisini almalıyım? Bu 2 monitör dışında da önerilere açığım. Ghosting vs olmasın ve renk kalitesi güzel olsun yeter benim için, rekabetçi oyunları ara sıra oynarım. O yüzden Hz değeri de en az 160+ olması işime yarar, şimdiden öneri yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni yolladığım kasam için monitör bakıyordum, 6000 TL bütçem var, forumlarda bu 2 monitöru çok övmüşler. Sizce hangisini almalıyım? Bu 2 monitör dışında da önerilere açığım. Ghosting vs olmasın ve renk kalitesi güzel olsun yeter benim için, rekabetçi oyunları ara sıra oynarım. O yüzden Hz değeri de en az 160+ olması işime yarar, şimdiden öneri yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
hocam kararınız ne oldu?

Kararınız ne oldu?

Kararım MSI MAG 256 F oldu, hem fiyatına göre kullandığı Rapid IPS panel ve %127 RGB oranı ile hem renk kalitesi iyi hem de ghosting siz bir monitör, bütçe olarak da bayağı bütçe dostu. Şu an 24G42'e ile neredeyse aynı fiyat bandındalar ama kullandığı Rapid IPS panel ile 1-0 önde oluyor. Monitör olarak öneribilinecek bir monitör.

Kararım MSI MAG 256 F oldu, hem fiyatına göre kullandığı Rapid IPS panel ve %127 RGB oranı ile hem renk kalitesi iyi hem de ghosting siz bir monitör, bütçe olarak da bayağı bütçe dostu. Şu an 24G42'e ile neredeyse aynı fiyat bandındalar ama kullandığı Rapid IPS panel ile 1-0 önde oluyor. Monitör olarak öneribilinecek bir monitör.
Süper, Peki.. DCI-P3 Oranı % Kaç?

Adobe RGB / DCI-P3 / sRGB= 91% / 96% / 127%

Tamam buldum süper.

Son düzenleme:
Rapid IPS diye bir panel türü yok. Üreticiler sizi kekliyor.

Tavsiye eder misin? Bana Bay, @bluerr

MSI MAG 256 F or 24g42e?
24g42e çok daha iyi. Üreticilerin her dediğine inanmayın. MSI ın sitesine girip G274QPX için girdiği özelliklere bakın. "Rapid IPS" sonuç ne peki? Yavaş bir IPS panel. 1ms GtG yazmışlar bir de, hani 1ms? Düz IPS paneller ezmiş geçmiş. İsterseniz ghosting testini de paylaşırım. IPS olmasına rağmen ortalamadan biraz daha fazla ghosting sorunu var. Rahatsız olacağınız kadar fazla olmasa bile var. Ama siz 1ms GtG ve Rapid IPS diye tercih etmiştiniz.

Örnek:
Screenshot_20251031_223343_com_google_android_youtube_MainActivity.jpg

Screenshot_20251031_223313_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Mag256f dümdüz IPS monitör. MSI pazarlama amaçlı öyle satıyor. Bunu sadece MSI da yapmıyor.

Asus>Fast IPS
Gigabyte>Super Speed IPS

Diğer markalar da kendince isimlendirmeler yapıyor. Bu dediklerim tüm markalar için geçerli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı