Lenovo Legion Y27-30 27 inç ekrandaki kırmızı çizgi

Cakıldak34

Femtopat
Katılım
15 Nisan 2023
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikli olarak herkese merhaba. Arkadaşlar, 26 Ekim 2023'ten bu yana sahibi olduğum ve severek kullandığım Lenovo Legion Y27-30 27 inç monitörümde yaşamış olduğum sorun hakkında sizlerle bir paylaşımda bulunacağım. Bu paylaşımın asıl amacı, yakın ya da uzak zaman zarfı içerisinde benzer sorunları yaşamış ve yaşamış olduğu sorun ya da sorunlara çözüm bulmuş olan kişiler ile kontak kurmuş olmaktır.

Amazon üzerinden almış olduğum bu ürünü ortalama 17-18 gün kullanmış olduktan sonra ekranımın sağ üst köşesinden sağ alt köşesine kalem ile çizilmiş gibi kırmızı ince bir çizgi oluştu, tıpkı kurşun kalemin kağıda çizmiş olduğu çizgi kadar ince, ancak kullanımlarda göze batacak ve rahatsız edecek düzeyde huzur kaçırtıcı. Kullanmakta olduğum bu monitöre eşzamanlı olarak farklı HDMI girişleri üzerinden Xbox ve dizüstü bağlamış olduğumdan, her iki giriş üzerinden de bu çizginin var olup olmadığını gözlemledim ve ne yazık ki çizginin rengi değişerek varlığını sürdürmüş oldu.

Bugün iade sürecini başlattım, bu ürünü Amazon üzerinden almış olma sebebim iade süreçlerinde çok fazla sorun çıkarmıyor olmalarından ileri geliyor olmaktaydı. Büyük bir ihtimal yarın bu ürünü iade etmiş olacağım.

Daha önce harici monitör kullanan ve benimle benzer durumları yaşayan ve yaşamış olduğu bu sorunu kolayca çözebilen herhangi bir arkadaşımız oldu mu? Dün ortalama 8 saat yüksek parlaklıkla Xbox üzerinde oyun oynadım ve bu akşam monitörümü açmış olduğumda bu tür bir durum ile karşılaştım. HDMI kablolarında bir sıkıntı bir sorun yok, bir tanesi zaten Xbox'un kablosu ortalama 1,5 yıllık bir kablo. Bu kabloları da kontrol ettim. Farklı bir forumda Windows güncellemesi ile bu sorunu çözdüğünü iddia ve ima eden bir arkadaşın yorumunu da okudum, monitörü kaldırıp kullanmakta olduğum laptop ekranı ile mevcut durumumu sürdürdüğümde, ekranımda herhangi bir kırmızı çizgi var olmuyor. Yani bu durumun Windows güncellemesi ile çözülecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum; çünkü laptop ekranımda şu an herhangi bir kırmızı çizgi mevcut değil.

ekran.jpg


Peşine bugün başlatmış olduğum iade süreci hakkında sizlere bilgi paylaşımında bulunacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İade süreci nasıl geçti, daha dün vatandan aldım aynı monitörü sıkıntı çıkar mı acaba?
Ben ürünü Amazon üzerinden satın aldım. İade sürecinde satıcı ister Amazon olsun ister ise Amazon içindeki işleme satıcı olmuş olsun koşulsuz şartsız bir ay içerisinde -Amazon üzerinden aldıysan şayet ürünü- iade etme hakkına ve hukukuna sahipsin. Vatan Bilgisayar iade süreçlerinde çok fazla sorun çıkaran satıcılar arasında yer alıyor.
 
üstad 2 adet alacağım kasa için iade süreci nasıl geçti mönitö iyi ama ölü piksel vs çıkmasında korkuyorum ona göre amazonda alacağım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı