Lenovo LOQ 15ARP9 dizüstü bilgisayarda düşük performans

Elime geçeli 4 gün oldu. Sınavlardan dolayı ancak oyunlarda deneme fırsatına eriştim 2 gün önce. Şu ana kadar 1080p çözünürlükte dengelide denediğim oyunlarda tablo şu şekilde:

Devil May Cry: Ultra ayarlar 250-350 FPS (350 FPS değerini bir kere gördüm)

Elden Ring: Max ayarlar RTX off tamamen sabit 60 FPS (Elden Ring optimizasyonu çok problemli olduğu ve de düzeltilmediği için seçtim)

Cyberpunk 2077: Ultra ayarlar RTX ve DLSS off 50-63 FPS (performans kipinde biraz artış oldu ama sorun halen daha aynı)

Dananın kuyruğunun koptuğu nokta Cyberpunk oynarken aldığım değer oldu. Bu ekran kartıyla alacağım değerlerin kesinlikle çok daha yüksek olmasını beklerdim. Problem nerede bilmiyorum. Ekran kartı kullanım değerleri düşük veya sıcaklık değerleri de yüksek değil. (işlemci 70-78 ayarında geziyor Cyberpunk tam performans modunda oynarken. Ekran kartının da o modda ve oyunda 73'ü geçtiğini görmedim.)
Sistem özellikleri:
32 GB DDR5 4800 MHz RAM (16x2) (bu şekilde satılıyordu ve bu şekilde geldi ben açmadım)
Ryzen 7 7435HS işlemci.
RTX 4060 ekran kartı.
1 TB NVMe SSD (bu şekilde satılıyordu ve bu şekilde geldi ben açmadım)

Açıkçası bilgisayardan da memnunum, o nedenle bir iade durumu oluşsun istemiyorum. Ne yapsam bilemedim. Yardımcı olunabilirse mutlu olurum.

Cyberpunk oynarken değil maalesef. Vram'i aşıyor mu acaba dedim 6800 mb vramde dolanıyor. Diğer oyunlarda bir problem olmayıp Cyberpunk'ta olması beni meraklandırdı.
Hocam değerleriniz gayet normal siz 4060 dan nasıl bir performans bekliyordunuz onu öğrenmek lazım öncelikle. Elinizde ki ekran kartı 4090 değil 4060 performansı zaten buralarda olan bir ekran kartı.

Hocam değerleriniz gayet normal siz 4060 dan nasıl bir performans bekliyordunuz onu öğrenmek lazım öncelikle. Elinizde ki ekran kartı 4090 değil 4060 performansı zaten buralarda olan bir ekran kartı.
Efenim ben R5 2600 ve 1660 olan bilgisayarımda herşey ortada 45-60 arası alıyordum oyun boyunca. Bunda Ultra'da en azından sabit 60 alabileceğimi ummuştum.

Efenim ben R5 2600 ve 1660 olan bilgisayarımda herşey ortada 45-60 arası alıyordum oyun boyunca. Bunda Ultra'da en azından sabit 60 alabileceğimi ummuştum.
CyberPunk 2077 optimize bir oyun değil, DLSS'siz oynanır değil.

RTX ve DLSS açık Ultra grafikte kaç FPS veriyor?

DLSS açık RTX kapalı normal alanlarda 70-75 arası alabiliyorum. Çok kalabalık bir alanda bu 55 civarına düşüyor. RTX açık kademeli olan bir ayar kapalıyken de 45 fps civarı oluyor. RTX açıkken çok da iyi sonuç vermemesi normal 60 serileri hep böyle oluyor. DLSS ile ilgili de tek problem frame gen. kapalı olsa dahi çok fazla microstutter yapıyor olmasıydı. Oyunu kapatıp açtım, düzelir gibi oldu 10 dk sonra tekrar başladı bir çaresine bakacağız. Bu değerler normal diye tahmin ediyorum şahsen. Bulunduğum bölge Dogtown (İtyaka) onunla da ilgisi vardır belki emin değilim ama çok sanmıyorum.

Durumun Cyberpunk ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü DL 2 yükledim test etmek için onun da optimizasyonu problemliydi baya çıkışta ve düzelttiklerini hatırlamıyorum. Ultra+ RTX + DLSS kalite 70-85 arası. DLSS kalite 70-104 arası. DLSS olmadan normal de 70- 95 arası. Alette bir problem yok gibi.

Son düzenleme:
Elime geçeli 4 gün oldu. Sınavlardan dolayı ancak oyunlarda deneme fırsatına eriştim 2 gün önce. Şu ana kadar 1080p çözünürlükte dengelide denediğim oyunlarda tablo şu şekilde:

Devil May Cry: Ultra ayarlar 250-350 FPS (350 FPS değerini bir kere gördüm)

Elden Ring: Max ayarlar RTX off tamamen sabit 60 FPS (Elden Ring optimizasyonu çok problemli olduğu ve de düzeltilmediği için seçtim)

Cyberpunk 2077: Ultra ayarlar RTX ve DLSS off 50-63 FPS (performans kipinde biraz artış oldu ama sorun halen daha aynı)

Dananın kuyruğunun koptuğu nokta Cyberpunk oynarken aldığım değer oldu. Bu ekran kartıyla alacağım değerlerin kesinlikle çok daha yüksek olmasını beklerdim. Problem nerede bilmiyorum. Ekran kartı kullanım değerleri düşük veya sıcaklık değerleri de yüksek değil. (işlemci 70-78 ayarında geziyor Cyberpunk tam performans modunda oynarken. Ekran kartının da o modda ve oyunda 73'ü geçtiğini görmedim.)
Sistem özellikleri:
32 GB DDR5 4800 MHz RAM (16x2) (bu şekilde satılıyordu ve bu şekilde geldi ben açmadım)
Ryzen 7 7435HS işlemci.
RTX 4060 ekran kartı.
1 TB NVMe SSD (bu şekilde satılıyordu ve bu şekilde geldi ben açmadım)

Açıkçası bilgisayardan da memnunum, o nedenle bir iade durumu oluşsun istemiyorum. Ne yapsam bilemedim. Yardımcı olunabilirse mutlu olurum.
Dostum merhaba. Aynı cihaz aynı işlemci cihazdan aldım ben de 1 hafta geçti.
@neor arkadaşımızda da intel işlemcili versiyonu var. Onun işlemci hayli serin çalışıyor.
Ama ben de ETS gibi, The Forest gibi işlemci gücüyle işi olmayan ekran kartına yüklenmesi gereken oyunlarda dahi asla ekran kartı sıcaklıklığı işlemcinin önüne geçmiyor. Ben işlemciyi Performans mod harici kesinlikle 70 derecelerde tutamıyorum. ETS alttaki görselde Dengeli mod 79 derecelere kadar çıkıyor. Sen de durumlar nasıl acaba? @neor'İn cihazında özellikle sessiz kipe alınca performansı kısarak 70 derecenin altında çalışıyormuş. Acaba bizim Ryzenler mi sıcak çalışıyor? Ben sessiz kipe alınca 80-82 görüyorum. Ekran kartı performansını kısıyor ama işlemci halen aynı hızlarda çalışıyor doğal olarak daha az fan dönüyor ve daha çok ısınıyor. Özel kiple her türlü ayarı denedim çözemedim...

Bu da Cinebenchr23 Testi. 95 dereceyi gördü.

1732092450914.jpeg

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-19 215520.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-19 215520.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 27

Technopat Haberler

Geri
Yukarı