Lenovo LOQ 15ARP9 dizüstü bilgisayarda düşük performans

Dostum merhaba. Aynı cihaz aynı işlemci cihazdan aldım ben de 1 hafta geçti.
@neor arkadaşımızda da intel işlemcili versiyonu var. Onun işlemci hayli serin çalışıyor.
Ama ben de ETS gibi, The Forest gibi işlemci gücüyle işi olmayan ekran kartına yüklenmesi gereken oyunlarda dahi asla ekran kartı sıcaklıklığı işlemcinin önüne geçmiyor. Ben işlemciyi Performans mod harici kesinlikle 70 derecelerde tutamıyorum. ETS alttaki görselde Dengeli mod 79 derecelere kadar çıkıyor. Sen de durumlar nasıl acaba? @neor'İn cihazında özellikle sessiz kipe alınca performansı kısarak 70 derecenin altında çalışıyormuş. Acaba bizim Ryzenler mi sıcak çalışıyor? Ben sessiz kipe alınca 80-82 görüyorum. Ekran kartı performansını kısıyor ama işlemci halen aynı hızlarda çalışıyor doğal olarak daha az fan dönüyor ve daha çok ısınıyor. Özel kiple her türlü ayarı denedim çözemedim...

Bu da Cinebenchr23 Testi. 95 dereceyi gördü.

Eki Görüntüle 2356068
Valla hocam ben de bu işlerin rookiesi sayılırım o sebeple sana çok yardımcı olamam. Bildiğim kadarıyla R7'ler i7 13 ve 14. nesilden daha sağlıklı çalışıyor. Sizin bilgisayarda her şey olması gerektiği gibi kurulu mu onu kontrol edin mümkünse. Eğer bundan sonra halen daha durum değişmiyorsa daha bilgili insanlara sorun bu konuyu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı