Çözüldü Lenovo LOQ 15IRX9 sistemin Notion'da kasması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kasım_0

Centipat
Çözüm
Sadece o uygulamada sorun yaşıyorsanız, oyunlarda vs kasma yoksa uygulama opitimzasyon sorunudur.
Sadece o uygulamada sorun yaşıyorsanız, oyunlarda vs kasma yoksa uygulama opitimzasyon sorunudur.

Hocam genel olarak ben mi takıntı yapıyorum anlamadım ama benim masaüstü bilgisayar RTX 2060'dı bu laptop RTX 4060 ve masaüstünü kullanırken daha hızlı oluyor ama laptopta daha yavaş geliyor.

Şu anlık oyun modunu açtım Notion'u kullanırken biraz daha iyi oldu.

Yani böyle bir laptop alınca çok hızlı olmasını bekliyordum ama bir tık yavaş geliyor ve oyun moduna geçince hızlanıyor yani daha iyi hissettiriyor.

Böyle sürekli oyun modunda çalıştırırsam ömrü çok kısalır mı hocam.

Hocam genel olarak ben mi takıntı yapıyorum anlamadım ama benim masaüstü bilgisayar RTX 2060'dı bu laptop RTX 4060 ve masaüstünü kullanırken daha hızlı oluyor ama laptopta daha yavaş geliyor.

Şu anlık oyun modunu açtım Notion'u kullanırken biraz daha iyi oldu.

Yani böyle bir laptop alınca çok hızlı olmasını bekliyordum ama bir tık yavaş geliyor ve oyun moduna geçince hızlanıyor yani daha iyi hissettiriyor.

Böyle sürekli oyun modunda çalıştırırsam ömrü çok kısalır mı hocam.
Hayır ömrü kisalmaz, termal macun çabuk kurur, fanlar çabuk toz toplar vs vs

Ama loq için ben performans modu değil özel ayarı tavsiye ediyorum. Hem anakart yanma riskini azaltıyor hem de daha verimli çalışıyor

Hayır ömrü kisalmaz, termal macun çabuk kurur, fanlar çabuk toz toplar vs.

Ama LOQ için ben performans modu değil özel ayarı tavsiye ediyorum. Hem anakart yanma riskini azaltıyor hem de daha verimli çalışıyor.

Hocam peki bu özel ayar dediğiniz normal tıklayıp yaptığım bir şey mi yoksa özel bir ayar mi yapmam lazım.

Bir de hocam bilgisayarı aldığımdan beri şöyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Bilgisayar bir anda donuyor örneğin oyun oynarken bir anda 2 saniyeliğine donuyor bildiğiniz ekran tak diye donup kalıyor.

Bu sadece oyunda değil arada sırada masaüstünde gezerken de oluyor.

Böyle hani bir USB takınca onun takma sesi gelir ya PC donunca o ses geliyor.

Böyle bir sorun yaşıyorum.

Bilgisayarı alalı da yaklaşık 1 ay oldu.

Yani oyunlarda kasma yok performans olarak rahatlıkla oynuyorum ama bu donma sorununu bayağı bir yaşadım.

Son zamanlarda oyun oynamıyorum masaüstünde gezerken de pek karşılaşmadım ama oyun açtığımda oynadığımda bu sorunu çok fazla yaşıyorum.

Hocam peki bu özel ayar dediğiniz normal tıklayıp yaptığım bir şey mi yoksa özel bir ayar mi yapmam lazım.

Bir de hocam bilgisayarı aldığımdan beri şöyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Bilgisayar bir anda donuyor örneğin oyun oynarken bir anda 2 saniyeliğine donuyor bildiğiniz ekran tak diye donup kalıyor.

Bu sadece oyunda değil arada sırada masaüstünde gezerken de oluyor.

Böyle hani bir USB takınca onun takma sesi gelir ya PC donunca o ses geliyor.

Böyle bir sorun yaşıyorum.

Bilgisayarı alalı da yaklaşık 1 ay oldu.

Yani oyunlarda kasma yok performans olarak rahatlıkla oynuyorum ama bu donma sorununu bayağı bir yaşadım.

Son zamanlarda oyun oynamıyorum masaüstünde gezerken de pek karşılaşmadım ama oyun açtığımda oynadığımda bu sorunu çok fazla yaşıyorum.
Donma sorununun bircok sebebi olabilir, yetersiz ram olabilir, işlemci ısınması olabilir...
Bahsettiğim ayar vantage üzerinde
Sessiz
Orta
Performans
Özel mod
Buradaki özel modda işlemciye limit koymak sağlıklı. Zaten havalar sıcak 13650hx de biraz ısınan bir işlemci. Bu işlemcinin oyunda 80w çekmesinin bir manası yok. 80w güç çekince ısınıp kendini limitleyip anlık drop yedirebilir. Onun yerine 45w limit olsa, 85 derece sıcaklık limiti olsa sıcaklığa bağlı drop ortadan kalkar

Donma sorununun bircok sebebi olabilir, yetersiz RAM olabilir, işlemci ısınması olabilir...
Bahsettiğim ayar Vantage üzerinde.
Sessiz.
Orta.
Performans.
Özel mod.
Buradaki özel modda işlemciye limit koymak sağlıklı. Zaten havalar sıcak 13650HX de biraz ısınan bir işlemci. Bu işlemcinin oyunda 80W çekmesinin bir manası yok. 80W güç çekince ısınıp kendini limitleyip anlık drop yedirebilir. Onun yerine 45W limit olsa, 85 derece sıcaklık limiti olsa sıcaklığa bağlı drop ortadan kalkar.

Teşekkür ederim hocam. O zaman büyük ihtimalle dediğiniz gibi işlemci ısınıyor diye düşünüyorum o yüzden oyunlarda drop oluyor.

Şu anlık özel moda aldım sağ olun.

Teşekkür ederim hocam. O zaman büyük ihtimalle dediğiniz gibi işlemci ısınıyor diye düşünüyorum o yüzden oyunlarda drop oluyor.

Şu anlık özel moda aldım sağ olun.
Özel modda performans ayarlarini yapın, cpunun tdp ve sıcaklık değerini düşürün öyle deneyin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı