Rehber Lenovo LOQ Gaming laptoplar hakkında

Modelin duyurulması üzerinden bayağı zaman geçti fakat forumda konusu vs yoktu, sizin de fikirlerinizi belirtmenizi istediğim için konu açmak istedim. Öncelikle olayı bilmiyorsanız Lenovo anlık olarak Ideapad ve Legion serilerine sahip Gaming tarafında, artık Lenovo LOQ serisi ile Gaming tarafına 3. modelleri geliyor. Model belirtilene göre Legion çakması,
belirttiklerine göre DNA'sını (tasarımını) Legion'dan almış yani.
Legion tasarımında daha kalitesiz orta seviye model gibi.

Tanıdık gelmiş olması lazım, Pavilion-Victus-Omen ilişkisine benzer bi' durum. Gördüğüm kadarıyla Ideapad modelleri şu an 50 serisine limitlenmiş durumda, loq serisi ise 60 serisine kadar çıkabiliyor. Üstü ise Legion'lara kalıyor, gene tanıdık gelmiş olması gerek aynı olay hpninde yaptığı bi' durumdu bu sene.

Cihazın sunduklarına geçersek, 4060 modelleri 115W GPU değerine sahip biçimde geliyor, tüm modeller arasında Intel'in i5/İ7 13. nesil CPU'ları ve AMD'nin r5/r7 CPU'ları kullanılacak, üstü yok. Burada seçim kullanıcıya kalmış daha fazla pil ömrü isteyenler için AMD seçeneği gayet makul fakat şunu unutmayın ki 7. nesilde eski mimarı kullanan CPU'lar var. Örnek olarak 7735h ile 7740H'ı ele alalım, 3. harflere bakarak mimarisini öğrenebiliyoruz. 7735h zen 3+ mimarisine sahipken 7740h zen 4 mimarisine sahip bir CPU, haliyle performans farkı olacaktır.
yeni adlandırmayı da kafanız karışmasın diye burada anlatmak istedim. CPU'da ilk numaramız çıkış yılını belirtiyor, ikinci numara ise CPU'nun segmentini belirtiyor, ryzen5/7 gibi. 3. numarada başta belirttiğim gibi mimari, son numara seri içindeki segment. Sonu 0 olan 5 olandan daha zayıf mesela.
15 ve 16 inç modelleri olacak, 15-16 kasalar arasındaki temel fark ise 15 kasalar 16:9 ekran yapısında gelecek, 16 kasalar ise 16:10 biçiminde. 15 kasalar 60wh bataryaya sahip, 16 kasalar 80wh. 16 kasalar yaklaşık 0,2 gram daha ağır.

Onun dışında modelde MUX Switch ve Advanced optimus bulunuyor, (Advanced optimus sadece Intel modeller) panel seçeneği olarak FHD/FHD+ veya 2.5k olarak seçenekleri bulunacak, 350 nit panelleri var minimum ki gayet iyi ve güzel değer. Paneller G-Sync barındırıyor. Ek olarak benim merak ettiğim ve tam kavrayamadığım, Legion'larda da kullanılacak olan Lenovo LA AI chıp barındırıyor, çipin çalışma mantığı bu videoda anlatılıyor, verimlilik ve performans açısından güzel performans artışı yapıldığı bahsediliyor. Eğer işlevli bir şeyse gerçekten Lenovo açısından güzel adım, daha bu sene fan kontrolu getirmeyi akıl eden Lenovo'nun böyle bi' atılım yapması çok hoş. Onun dışında yenilik sayılabilecek şeyleri saymaya çalıştım model hakkında, son olarak belirteyim 50 serisi ve 60 serisi kartları barındıracak, Ideapad ise şu anlık sadece 50 serisi gözüküyor.
 
Bu fiyatlar gerçekse gözüküyor demeye gerek bile yok. 960 dolar olan versiyon ideal gibi.

Genel olarak bana fiyatlar uygun geldi hocam. Asus tuf a15 modeline aklım kaymıştı ama ege hocamın konusuyla birlikte LOQ modeli laptoplar beni daha çok kendine çekti. Umarım fiyatlandırma uygun olur bizde alabiliriz.
 
Son düzenleme:
Benim de ilgi çeken bir seri oldu ve Lenovo'nun kendi sitesinde sanırım satışları başlamış linki şöyle bir bırakayım inceleyip düşüncelerinizi belirtirseniz çok güzel olur.
Yanlış sanırım Lenovo sitesinde çok ilginç 4060 yazılan üründe 3050 bulunuyor.
 
Son düzenleme:
Benim de ilgi çeken bir seri oldu ve Lenovo'nun kendi sitesinde sanırım satışları başlamış linki şöyle bir bırakayım inceleyip düşüncelerinizi belirtirseniz çok güzel olur.
Yanlış sanırım Lenovo sitesinde çok ilginç 4060 yazılan üründe 3050 bulunuyor.

950$ olan i5-13420h / 6 GB 3050.
1200$ olan i7-13700H / 6 GB 4050.
Benim ilk sayfada yazdığım modellerde hep 4060 serisi vardı kısmen fiyatlar tutsada özellikler ilk yazdığıma göre daha düşük. Gene de fiyatlar fena durmuyor.
 
@Artoria Pendragon hocam bu fiyatlar doğruysa ya da bunlara yakınsa şu an forumda da çok konuşulan tuf a15 yerine dolara yatırım yapıp loqun türkiyede satışa çıkarılmasını beklemeyi düşünüyorum siz ne düşünürsünüz çok acil bir bilgisayar arayışında değilim aldığımı uzun süre kullanmak istiyorum. Çok teşekkürler bu arada yardımlarınız için.
 
@Artoria Pendragon hocam bu fiyatlar doğruysa ya da bunlara yakınsa şu an forumda da çok konuşulan TUF A15 yerine dolara yatırım yapıp loqun Türkiye'de satışa çıkarılmasını beklemeyi düşünüyorum siz ne düşünürsünüz çok acil bir bilgisayar arayışında değilim aldığımı uzun süre kullanmak istiyorum. Çok teşekkürler bu arada yardımlarınız için.

Bekelyebilirsin ama LOQ modelinin gelmesi ortalama 3 ay bulacak diyorlardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı