Lenovo LOQ GPU çalışma kipi ne olmalı?

MKarahan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, RTX 4060 115W ve i5 12450H özelliklerine sahip Lenovo LOQ kullanıyorum ve Lenovo Vantage uygulamasında GPU çalışma kipi seçeneklerinden hangisini seçmeliyim bilmiyorum. Görselde inceleyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 20250306_113122.jpg
    20250306_113122.jpg
    229,6 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, RTX 4060 115W ve i5 12450H özelliklerine sahip Lenovo LOQ kullanıyorum ve Lenovo Vantage uygulamasında GPU çalışma kipi seçeneklerinden hangisini seçmeliyim bilmiyorum. Görselde inceleyebilirsiniz.

Ben sürekli evde şarjda takılı olacaksa eGPU moduna alıyorum, eğer hem batarya hem şarjda kullanma imkanım varsa hibrit modda tutuyorum. Eğer tamamen bataryayı kullanman gerekicekse only hibrit iGPU moduna alıyorum.

Only iGPU ve hibrit modu arasında çok fark olmasa dahi az da olsa faydası var gibi geliyor tam test etmedim.

Bu arada eGPU moduna almamın amacı da performans artışı değil, oyuna girerken ekran kartına geçerken doğal olsa da takılması gıçık ediyor :D

Ben sürekli evde şarjda takılı olacaksa eGPU moduna alıyorum, eğer hem batarya hem şarjda kullanma imkanım varsa hibrit modda tutuyorum. Eğer tamamen bataryayı kullanman gerekicekse only hibrit iGPU moduna alıyorum.

Only iGPU ve hibrit modu arasında çok fark olmasa dahi az da olsa faydası var gibi geliyor tam test etmedim.

Bu arada eGPU moduna almamın amacı da performans artışı değil, oyuna girerken ekran kartına geçerken doğal olsa da takılması gıçık ediyor :D

eGpu resimde bulunmuyor..

eGPU ne oluyor hocam bende dGPU var ayni mi acaba? Bu arada sürekli prize takılı kullanıyorum

Dosya Ekleri

• 20250306_113122.jpg
    20250306_113122.jpg
    229,6 KB · Görüntüleme: 87
Bende FIFA'da Alt Tab atınca 5 saniye ekran kararıyor sonra geçiyor tek FIFA'da ama onunla alakalı olabilir mi?

Oyun içinde olabileceğini pek sanmıyorum, oyunda tam ekran pencere modu varsa bir onu dene olmadı dGPU ile de deneyebilirsin.

CS2'de misal 4:3 aldığım zaman oyundan masaüstüne dönünce bazen oyna girerken oyun donardı ölçeklemede sorun yaşıyordu sanırım şu an tam ekran pencerelide kullanıyorum hiçbir sorun olmuyor miss gibi geçişler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı