Lenovo LOQ laptopta mavi ekran "VIDEO MEMORY MANAGEMENT INTERNAL" hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Loveless

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, öncelikle sistem özelliklerinin daha iyi anlaşılması için adresteki notebook'u satın aldım ve birkaç gündür kullanıyorum:

Epic Games Launcher üzerinden Grand Theft Auto V indirdim, oynarken aniden ''VIDEO MEMORY MANAGEMENT INTERNAL'' şeklinde bir mavi ekran hatası aldım, açıkçası yeni aldığım bir bilgisayarda bu hatayı hiç beklemiyordum, eski bilgisayarımı aynı sebepten kullanmayı bırakmışken, sorun çözülmezse iade etmeyi ve hakkımı aramayı düşünüyorum.

Minidump dosyasını incelerseniz sevinirim.

Bozuk veya eksik Windows 10 System recovery disk aygıt sürücüsü yüklemekten veya sürücü ile ilgili kusurlu bir donanıma sahip olmaktan kaynaklı bir durum.

Bir de video Memory managemet ınternal hatasını çözmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

Aşağıdaki uygulamaları kaldırın.
  • Razer Synapse,
  • MSI'la ilgili tüm yazılımlar,
  • CPU-Z,
  • BattlEye
  • CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow yazıp tarayın.

Bluetooth sürücülerinizi güncelleyin.
Burada var ise.
DDU ile ekran kartı sürücünü sil geri kur. Ayarların hepsini kökledi isen normal. Video belleği, yani VRAM yetmemiş yüksek ihtimal.

Hocam bu uygulamaların hiçbiri bilgisayarımda yüklü değil ki? ayrıca bilgisayarı yeni aldım ve işletim sistemi de Windows 11

Peki yeni almışken bu hatayı görmek normal mi hocam? bunları yapmamın bir sakıncası olur mu ayrıca? teknik servise vermeyi düşünüyorum

İfadeler: YLN
Bluethoot sürücüsünden hiç birşey olmaz. Aynı şekilde DDU işleminde de sorun olmayacaktır. GTA 5'te grafiklerin neydeydi? Grafik kısmında vram, video belleği yazıyor olsa gerek. Kaç MB kullanılıyor?

Bluethoot sürücüsünden hiç birşey olmaz. Aynı şekilde DDU işleminde de sorun olmayacaktır. GTA 5'te grafiklerin neydeydi? Grafik kısmında vram, video belleği yazıyor olsa gerek. Kaç MB kullanılıyor?
Hocam oyunu kaldırdığım için şu an büyük ihtimal bakamam da grafiklerde hiçbir ayar yapmadım, oyunu Epic Games Launcher'dan indirdiğim haliyle oynadım ama hiçbir kasma, donma vb. yoktu, büyük ihtimal default ayarlarda gelmişti.

Ayrıca linkte Bluetooth sürücüsüyle ilgili bir şey bulamadım maalesef

Hocam kusura bakmayın işletim sisteminizin Windows 11 olduğunu bilmiyordum.

Hocam kusura bakmayın işletim sisteminizin Windows 11 olduğunu bilmiyordum.
Sizce teknik servise götürmeli miyim hocam? az önce üstteki arkadaşın attığından yola çıkarak şu adresten:
Driver kontrolü yaptım her şeyin güncel olduğunu söyledi, güncel olmayan bir şey de yokken yepyeni bilgisayarda mavi hata çok şüpheli geldi.

Hocam bence servise götürün yani zaten verdiğimiz cevaplar olabilecek sorunlardan yola çıkarak verdik onlarda olmadı benece servise vermekte fayda var.

Tam anlatamadım ama anladıysanız ne mutlu bana.

Son düzenleme:
Soruma cevap verebilir misiniz? Kaç MB grafik bellek kullanılıyor GTA 5'te. Bu BugCheck adı üstünde VRAM yetmeyince geliyor.

Direkt servise verilmeden önce bence araştırılmalı.

Oyunu kaldırmışsınız pardon.

Bir daha yaşar iseniz servise göndermeniz daha mantıklı bence. Fakat siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…