Lenovo LOQ Type-C USB çoklayıcı görmüyor ve güç akışı yok

JeaFriday

Femtopat
Daha fazla  
Type-C girişine, bu Type-C USB Çoklayıcıyı takarak hem USB'lerimi çokluyordum hem de üçüncü ekranımı, bu çoklayıcının HDMI portu ile yansıtıyordum. Ancak bilgisayarımı (LOQ 15APH8 - type 82XT | seri no: MP2fza6W) yeniden başlattığımda bazı Driver'lar bozuldu/problem çıkardı. Düzeltebildiklerimi düzelttim ancak üçüncü ekranı taşıyan Type-C portu güç akışını kestiği için (tüm sürücüler güncel iken) çoklayıcı çalışmamaya başladı.

İşletim sistemim: Sorun oluştuğunda, Windows 10'du. Ancak sorunu çözmek için format attığımda Windows 11'e formatladım.

Sorun tespiti;
Anladığım kadarıyla laptopun Type-C portu, USB çoklayıcıyı besleyecek gücü sağlamıyor. Ancak denedim ve güç çekmeye (laptopu Type-C ile şarj etmeye) de çalışmıyor. Yani güç çekme veya güç verme işlemi sağlamıyor.

fakat

USB çoklayıcının Type-C girişlerinden birine harici bir kablo ile güç verdiğim zaman diğer USB girişlerinde takılı olan kamera, mikrofon, fare gibi donanımları çoklamayı başarıyor. Gel gelellm ki harici kablo ile verdiğim güç, HDMI'a yetmiyor veya gitmiyor. Bu yüzden üçüncü ekranı kullanamıyordum.

Sorunu çözmek için denediğim ancak başarısız olduğum yollar;
  • Type-C girişini temizledim, çoklayıcının tozunu aldım.
  • Harici Type-C güç kablosu ile çoklayıcı besledim ve işe yaradı fakat HDMI çalışmadı.
  • Type-C çoklayıcıyı telefonumda, diğer bilgisayarlarımda ve televizyonda denedim ve çalıştı. Yani sorun bilgisayarın yazılımında olmalı.
  • Yazılımsal çözüm olarak Lenovo güncellemeleri ve driver güncellemelerini manuel ve otomatik olarak yaptım ama işe yaramadı.
  • Güç planı ayarları ve cihaz ayarlarından USB ile ilgili olan tüm güç izinlerini sınırsız olarak verdim. İşe yaramadı.
  • Bilgisayarı formatladım. Windows 10'dan, Windows 11'e temiz kurulum.

Tüm detay ve bağlantıları size verdim. Yardımcı olursanız çok çok destek olmuş olursunuz🙌

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı