Çözüldü Lenovo S145 laptopta Ubuntu ve Zorin OS yüklenince yazılar Windows'a göre küçük oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kullanici32

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Lenovo S145 i5 10.nesil PC Full HD bilgisayarım var. Windows'un bir tık ağır olması ve sürekli Microsoft'a veri göndermesi sebebiyle Linux arayışındayım ve en kullanıcı dostu OS zorin geldi bana.
Fakat ekran konusu çok sıkıntılı kullanasım gelmiyor.
Windows'da herhangi bir ekran ayarı yapmadan gayet güzel bir ekran yazı boyutu ve görüntüsü var.
Ama Ubuntu veya Zorin OS gibi Linux yüklesem ekrandaki yazılar çok küçük, ayarlardan büyük metin yapsam bu sefer yazılar Windows'a yakın gibi oluyor ama arayüz öğeleride büyüyor ve görüntü kalitesi bulanık donuk gibi garip bir hal alıyor (küçük yazı Tipinde'de aynı şekilde bulanık kalitesiz gibi), bunun nasıl bir çözümü olabilir?

Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakarak anlayabilirsiniz varsayılan olunca metin sığma boyutu Windows gibi ama çok küçük yazılar, büyütünce yazılar Windows gibi ama simgeler çok büyük olduğu için yazılar yerine sığmıyor.

Bir de fare tekerleğini aşağı yukarı çok yavaş hareket ediyor, ımwheel gibi yazılım ile artırmayı denedim evet artıyor ama aşağıya pat pat iniyor Windows'daki gibi pürüzsüz değil.

Dosya Ekleri

• Windows_varsayılan.png
    Windows_varsayılan.png
    433,9 KB · Görüntüleme: 58
  • zorin_buyuk_metin1.png
    zorin_buyuk_metin1.png
    380,4 KB · Görüntüleme: 49
  • zorin_varsayılan1.png
    zorin_varsayılan1.png
    357,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sayfa yakınlaştırmasını artırıp kullanabilirsiniz. Kendim %125 yapıp kullanıyorum. Herhangi bir problem yok.
Sayfa yakınlaştırmasını artırıp kullanabilirsiniz. Kendim %125 yapıp kullanıyorum. Herhangi bir problem yok.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı