Lenovo Tab M7 TB-7305F Tablet Donuyor

asliara

Hectopat
Katılım
10 Ekim 2020
Mesajlar
1.004
Çözümler
11
Yer
İstanbul
Merhaba,

Sanıyorum 3 yıl civarı olmuştur; babama Lenovo Tab M7 TB-7305F tablet almıştım. Ben hiç kullanmadım. Kendisi de zaten basit oyunlar oynamak için kullandı.

Dün telefonum şarjdaydı ve o an bir şey izlemem gerekince ondan tableti aldım. Sadece 2.4 GHz üzerinden nete bağlanıyor ve odamda da bu hattın hızı epey düşebiliyor. ( 10-15 Mbps ) Ama kendi telefonumla yine de bir sorun yaşamıyorum.

Tablette, 2 saatlik bir videoyu izlerken sürekli donma yaşadım. Videonun yarısına tıkladım ve 10-20 saniye sonra ekrana geldi ama birkaç saniyede bir donmalar oldu. Defalarca denedim. Bazen video tamamen durdu. En son zaten sıkılıp bıraktım.

En alta; tabletin özelliklerini yazıyorum. Acaba bu tabletle, böyle uzun bir videoda sorun yaşamam normal mi? İleri sarmadan, en baştan izlesem sorun olmaz mıydı? Söylediğim gibi, kendi telefonumda böyle bir durum yok ve bağlantıdan olduğunu sanmıyorum.

Acaba tabletin özelliklerine göre bu sıkıntı normal mi yoksa tablette sorun mu var? Tabletin menülerı hızlı açılıyor ve Google'da arama (Chrome) falan yapınca da gayet hızlı. Acaba başka bir bozukluk olabilir mi?

CPU 1.30 GHzBellek
RAM1 GB
Dahili Depolama: 16 GB
İşletim Sistemi: Android 9.0 GO

Güncelleme: Bugün yine denedim. Chrome'da videoyu ileri sarmadan, baştan sonra izlemeye çalıştım. Yine aynı donmalar oldu ve devam etti. Brave kurdum. Baştan yine donma oldu ama bir süre sonra donmasız izlenmeye başladı. Sorum hala aynı şekilde geçerli.
20231110_211105.jpg


Ek olarak; bu sırada sürekli olarak wifi simgesinin yanında tabanları birbirine yapışık yönde ve arada boşluk olan ve içi dolu 2 üçgen simgesi çıkıp kayboluyordu. Netten bulduğum bir resimde işaretledim. Donma veya bağlantı olduğu zaman mı gidip geliyor diye takip ettim ama onunla alakası yoktu.

(İşaretli yerde, en soldaki)
 
Son düzenleme:
O dediğiniz işaret Wifi üzerinden veri alış verişi yaptığında yukarı aşağı ok gibi anlık gelip gittiğini ifade eder. Android GO işletim sistemi zaten rezil olduğundan donma kasmanın olması mümkündür. Gereksiz uygulamaları devre dışı bırakıp öyle kullanacaksınız.
 
O dediğiniz işaret Wifi üzerinden veri alış verişi yaptığında yukarı aşağı ok gibi anlık gelip gittiğini ifade eder. Android GO işletim sistemi zaten rezil olduğundan donma kasmanın olması mümkündür. Gereksiz uygulamaları devre dışı bırakıp öyle kullanacaksınız.
Gereksizlerin hepsini devredışı bıraktığım halde durum bu maalesef.

Benim telefonumda dediğiniz gibi ok gibi simge. Ama bunda üçgen olunca ve sürekli yanıp sönünce bir sorun var yani başka anlama geliyor diye düşündüm. Aslı böyle ise, çok sinirbozucu olmuş.

Aynı videodayken sürekli yanıp sönüyor.
 

Geri
Yukarı