Lenovo Thinkbook 15 IIL Linux desteği var mı?

Daha önce touchpad ve parmak izi okuyucu çalıştırmakta zorluk çekenler varmış. Hatta Wi-Fi ile sorun yaşayanlar bile olmuş. Gerçi orada Ubuntu tabanlı tüm distrolarda sorun yaşadıklarını belirtmiş, isterseniz farklı distrolara yönelebilirsiniz.

Daha önce touchpad ve parmak izi okuyucu çalıştırmakta zorluk çekenler varmış. Hatta Wi-Fi ile sorun yaşayanlar bile olmuş. Gerçi orada Ubuntu tabanlı tüm distrolarda sorun yaşadıklarını belirtmiş, isterseniz farklı distrolara yönelebilirsiniz.

Ubuntu kullanıp sorun yaşamayan var mı acaba.

Ubuntu kullanıp sorun yaşamayan var mı acaba.

Ubuntu önermeyip Elementary OS öneren bir forumdayız. Ayrıca şunu da belirteyim; Ubuntu 20.04 sürümü oldukça kararlı. 20.10 sürümünün kullanılmasını geliştiriciler bile tavsiye etmiyor. Çünkü uygulama geliştiriciler Ubuntu'nun LTS sürümlerinde testlerini gerçekleştirirler. Bu nedenle daha kararlı olur. Zaten sizin Ubuntu dışında önereceğiniz dağıtım da Ubuntu tabanlı oluyor ya.
Linux çalıştırmayan bir makine görmedim daha, macOS değil ki bu. Çalıştırır, ama sürücü sorunları olabilir diyorum bende. Sürücü sorunu ile, çalıştırması farklı şeyler.

Emin misiniz? Sadece kendi cihazınız Linux çalıştırınca tüm makineler Linux çalıştırmış olmuyor. Bizim iş yerinde bir tane makine vardı. Daha Linux dağıtımlarını boot etmiyordu. 10'dan fazla distro ile denedik, kernel değiştirdik yine olmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı