Lenovo Thinkpad E15 İncelemesi

İyi forumlar. Bugün sizlere 3 aydır kullanmış olduğum Lenovo ThinkPad E15 G2 laptopu inceleyeceğim.

Ürünü 6999 TL'ye aldım. Şu an 11.000 T ekonomimiz sağolsun...

Ürünün kutusundan 66W değerinde bir şarj adaptörü, şarj etmek için Type-C kablo ve laptop çıkıyor. Onun dışında asla okunmayacak bir kaç kitapçık ve kullanım kılavuzu çıkıyor.

15.6 inç 1920X1080P ve IPS 60 Hz bir ekrana sahip. Ekranın verdiği renkler ve parlaklığı gerçekten çok güzel.

Tasarıma geçersek tasarımı gerçekten hoş. Kapağın üstü aluminyum, laptopun kalan tarafları ABS. Kalınlığı 18.9mm. Ağırlığıysa 1.70 kg. Çok ince ve çok hafif değil, çok kalın ve ağırda değil. Tam kararında😀 Klavyede NumPad var. Bu çok iyi bir şey. Artık çok göremiyorum bu bütçedeki laptoplarda. Klavye tuşlarının basış hissi çok iyi. Eksi verebileceğim yönlerinden biri "ğ ü i ," tuşlarının küçük olması. Alışana kadar "ğ" yerine hep "ü" tuşuna bastım. Birde "FN" tuşu "ctrl" tuşunun yerinde. Buna da alışıyorsunuz zamanla. Numpadin üstünde açma-kapama tuşuna entegre bir parmak izi okuyucusu var. Parmak izi okuyucusu seri çalışıyor ama şöyle bit sorun var. Bu Windows'un sorunumu yoksa laptopun sorunumu bilmiyorum ama bazen parmak izi istemeden Windows'a giriyorsunuz😀 Bu çok sorun değil tabi. NumPadin altında ThinkPad yazısı var. Bence güzel görünüyor. Arkasında da aynı şekilde ThinkPad yazısı var, "i" harfi larj olurken veya uykudayken yanıyor.

35204365-81e9-4d85-98f2-5d91170836e9.jpg
002bfe7a-886c-44e5-9317-b77ffc4c93cb.jpg

Laptopun işlemcisi aldığım fiyata göre yüksek. Ryzen 7 4700U 8/8 bir işlemci. Laptop, işlemcinin grafik birimi olan Vega7'yi kullanıyor. Oyun performansı ve ısılar kötü değil.

Aida64 FPU testinde bir anda 100 dereceyi gördü, sonrası 70-80 arası gidip geldi. Testi 20 dakika açtım. Cinebench testlerine gelelim:

Adsız.png


Adsız.png

Testler Windows 11'de yapıldı. Oyun performans testi atamayacağım maalesef, çünkü laptopta oyun yok. Laptopla beraber 8 GB birleşik RAM geliyor. RAM değerleri şu şekilde:

Adsız.png
1dfdfsag.png

8 GB ekleme yaptım aldığım gibi.

SSD tarafına gelecek olursak üstünde 256 GB M2 PCIe 3.0 SSD bulunuyor:

Adsız.png
Adsız.png


Testler bu kadardı. Hoparlöre gelirsek Harman Kardon üretici. Hoparlörü mükemmel. Mikrofonuda kötü değil.

Artılara ve Eksilere Gelirsek:

Artılar:
  • Güzel ekran
  • Çok iyi bir hoparlör
  • Fiyatında iyi bir donanım
  • Düşük ısı ve sessizlik
  • Numpad olması
  • Kaliteli kasa
  • Çok kalın ve ağır değil
Eksiler:
  • Parmak izini bazen istememesi
Çok bir eksi bulamadım başka. Klavye ile ilgili olanlara alışmak zor değil. O yüzden eksi almadı benden.

Özete gelecek olursak, gerçekten çok iyi bir cihaz. Kalitesi yerinde. Şu an bu bütçede belki daha iyileri vardır ama aldığım fiyatına göre gerçekten çok iyi. Okuyan ve okumayan herkese teşekkür ederim. İyi forumlar.

Ekleme yapayım. Laptopun garantisi RAM ve M. 2 SSD eklemeye izin veriyor.
 
Son düzenleme:
Zamanında 3. Nesil Ryzen versiyonunu Macbook ile arada kalıp almamıştım. Gerçekten güzel bir cihaz özellikle de yazılımcılara tavsiye ederim Thinkpad kısmının Linux açısından desteği iyi olduğu için.
 
Zamanında 3. nesil Ryzen versiyonunu MacBook ile arada kalıp almamıştım. Gerçekten güzel bir cihaz özellikle de yazılımcılara tavsiye ederim Thinkpad kısmının Linux açısından desteği iyi olduğu için.

Evet bende Linux desteğinden dolayı tercih ettim. Tabii masaüstü bilgisayarım olduğu için planlarım değişti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı