Lenovo Thinkpad E15 laptopa monitör nasıl bağlanır?

Broken Developer

Femtopat
Katılım
15 Mayıs 2023
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Bende bilgisayar olarak Lenovo Thinkpad E15 gen 2 laptopu var. Aslında performansı yeterli ancak elimdeki 4K monitörü bağladığımda ufak donmalar ve ısınmalar meydana geliyor. Monitör her ne yaparsam yapayım işlemcinin dahili ekran kartından besleniyor. Ben monitörlerin veya laptop ekranının harici ekran kartından beslenmesini istiyorum. Bu şekilde donmaların biraz daha azalacağını düşünüyorum. Yardımlarınız bekliyorum.

Ekran görüntüsü 2024-02-06 165705.png


bu ekrandaki ekran kartını değiştirmek istiyorum.


Yukarıdaki görsellerdeki ekran kartlarını değiştirmek istiyorum.
 
Aygıt Yöneticisi'nden Iris Xe'yi devre dışı bırakmayı denedin mi hocam? Bir de laptopun HDMI versiyonu kaç, büyük ihtimalle HDMI çıkışı maksimum 4K 30 Hz veriyordur, bu seviye laptoplarda hep aynı bu durum.
 
Aygıt Yöneticisi'nden Iris Xe'yi devre dışı bırakmayı denedin mi hocam? Bir de laptopun HDMI versiyonu kaç, büyük ihtimalle HDMI çıkışı maksimum 4K 30 Hz veriyordur, bu seviye laptoplarda hep aynı bu durum.
Evet devre dışı bırakmayı denedim. Devre dışı bıraktıktan sonra microsoft görüntü bağdaştırıcısı olarak gözüküyor. Hdmi çıkışım HDMİ 1.4B versiyonu. Ayrıca type-c den thunderbold 4 çıkışı var burası daha yüksek çözünürlük destekliyor ancak yine dahili ekran kartı üzerinden çalışıyor.

2. görselde 4k 60hz veriyor gösteriyor ? Burası doğru değil mi ?
 
HDMI 1.4b

Evet devre dışı bırakmayı denedim. Devre dışı bıraktıktan sonra Microsoft görüntü bağdaştırıcısı olarak gözüküyor. HDMI çıkışım HDMI 1.4B versiyonu. Ayrıca Type-C'den thunderbold 4 çıkışı var burası daha yüksek çözünürlük destekliyor ancak yine dahili ekran kartı üzerinden çalışıyor.

2. görselde 4K 60Hz veriyor gösteriyor? Burası doğru değil mi?

HDMI 1.4b maksimum 4K 30 Hz sinyal verebiliyor. Thunderbold 4 rahat bir şekilde 4K 60 Hz verir. Harici ekran kartının neden kullanılmadığını çözemedim benzer laptopum olsa kurcalayıp bir çözüm bulurduk. Iris Xe de rahat bir şekilde 4K 60 Hz görüntü verebilir, ısınma sorunu başka sebepten de olabilir.
 
Hocam merhaba tekrardan,

Hdmi çıkışlar ver thunderbold çıkışı direk dahili grafik kartına bağlı zaten 4k 60fps alıyorum ancak bazen takılmalar oluyor onu da diğer ekranım 75hz belki ondandır diyip konuyu kapadım desteğin için teşekkürler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı