Çözüldü Lenovo ThinkPad E595 alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Asus o modelini deneme fırsatım oldu. Cihazda ısınma sorunları var ve gerçekten benim Vega 8 ve Radeon 540 bilgisayarımdan düşük FPS sonuçları aldım. Cihaz işlemcisi ve ekran kartı ısınıyor, ayrıca işlemci kullanımı yüksek ve ekran kartı kullanımı düşüktü. Kısaca cihazda darboğaz sorunu da gördüm.

Asus'un bu modelin soğutması;
ASUS-VivoBook-X509-review-internals.jpg

Lenovo olarak güzel tercih yapmışsınız. Hem servis konusunda Türkiye'de iyi hem de sağlamlığıyla göz boyayan cihaz. İçinde ki batarya klavye gibi büyük yani uzun süre gitmesi normal.
Asus harici GPU ile E595'den daha fazla performans saglayacaktir. Yazdiginiz ihtiyaclara daha uygun bir urunmus gibi gorunuyor. Simdilik Thinkpad'in artilari 1- Meshur Thinkpad serisinin bir uyesi olmasi, 2- Batarya suresinin harici ekran kartli modelinde bile 15 saat olarak belirtilmesi. Yani solid 11-13 saat batarya beklenebilecek bir cihaz.

Evet aynı artıları ben de düşündüm. Oyun olarak en fazla LoL oynayacağım için vega 8 beni kurtarır sanıyorum o yüzden Thinkpadden yana tercihimi kullanacağım sanırım.

Uzun bir araştırma sonucu edindiğim bilgileri burada paylaşmak isterim benim gibi bu iki bilgisayardan birini almak için şöyle bir derleme yapıyorum umarım ileride birilerine faydalı olur.
Asus D509DL cihazı hakkında:
Hem Asus hem de bir çok yabancı kaynakta arama sonucunda Asusun bu modeli hakkında hiçbir bilgi bulamadım. Daha da önemlisi Asusun kendi sitesinde bile bilgisayarın varlığı bile şâibeli. Alacak arkadaşlar önceden bir kontrol etsinler belki sonradan eklenir veya kodu yanlış yazılmıştır.
Ben de bunun üstüne mx250 kartı hakkında araştırmalar yaptım bu kart da oldukça eski olduğu için hakkında fazla bilgi bulamadım ancak mx150nin hızının artmış versiyonu olduğunu söyledikleri için mx150nin bilgisiyle harmanladım edindiğim bilgileri. Sonuç olarak Asus bilgisayar hakkında durum şöyledir ki eğer mx250nin 25w olan versiyonunu kullanıyorsa ekran kartı vega 8 e fark atabiliyor ama mx250nin bir de 10wlık bir versiyonu da var (fiyatından ötürü de buradaki bilgisayarın öyle olduğundan şüphelendim ancak kesin bir bilgim yok) o da oldukça sıkıntı çıkarıyor ve vega 8 e çok az bir miktar fark atabiliyor. Ayrıca 3500u 8gblık ramin (bu ramin 4gb Asusun bu modelinde tümleşik) yaklaşık 2gbını kullanıyor bu yüzden burada da bir sıkıntı oldu benim için. Ekran ise SVA 200nit, SVA ekran her ne kadar IPS kadar olmasa da TN ekrandan iyi bir ekran ancak burada 200nit parlaklık gerçekten düşük geldi bana.
Thinkpad E595:
Ürünün özellikleri zaten belirli, vega 8 de grafik işleme ve benim oynayacağım oyunlarda yeterli bir kart ayrıca boş olan slota ileride 8gb daha eklemeyi düşünüyorum bu da vega8 i mx250ye ciddi miktarda yaklaştırıyor (tahmini -%5 performans). Ayrıca Thinkpadin 10 saati aşkın batarya ömrü ve 250nit IPS ekranı da beni cezbetti.

Son olarak Asusun aynı kasada farklı modellerindeki minimum sıcaklık değeri 30 maximum sıcaklık değeri 57 olarak bir test yapılmış. Thinkpadde ise bu değer minimum 18 maximum 43 derece ile gözüküyor. Bu fark da kasa yapısından kaynaklanıyor muhtemelen.

Kişisel görüşüm ve vardığım sonuç: Thinkpad E595 daha uzun soluklu ve mantıklı bir tercih olarak gözüktü ve onu almaya karar verdim yorumlarıve yardımları için herkese teşekkürler. İleride biri araştırma yaparsa diye buraya bulabildiği bilgileri topladım umarım birilerine yardımcı olur.

Asus o modelini deneme fırsatım oldu. Cihazda ısınma sorunları var ve gerçekten benim Vega 8 ve Radeon 540 bilgisayarımdan düşük FPS sonuçları aldım. Cihaz işlemcisi ve ekran kartı ısınıyor, ayrıca işlemci kullanımı yüksek ve ekran kartı kullanımı düşüktü. Kısaca cihazda darboğaz sorunu da gördüm.

Lenovo olarak güzel tercih yapmışsınız. Hem servis konusunda Türkiye'de iyi hem de sağlamlığıyla göz boyayan cihaz. İçinde ki batarya klavye gibi büyük yani uzun süre gitmesi normal.

Çözüm
Kullanan birinde bilgi gelmesi çok güzel diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından başlığa eklemek istiyorum Asus modelini de ama ekleyemedim (mecrada yeniyim) umarım görürler. Yardımlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı