Lenovo Thinkpad E595 inceleme

tizzy

Centipat
Merhabalar, Hb'den 3800 liraya aşağıdaki donanımla aldım.

Lenovo E595.
AMD Ryzen 7 3700U.
Radeon Vega 10.
8 GB RAM. 32 GB'a kadar yükseltilebilir çift slot.
512 GB SSD (+boş SATA)
FreeDOS 15.6"
FHD IPS.
20NF001QTX.

Cihaza 8 GB Crucial 2666 MHz. RAM + Crucial 120 GB SSD ilavesi yaptım.
Eklemesiz haliyle çok bariz bir Coil Whine sorunu vardı.
Sol taraftaki USB portlarına bir cihaz bağlayınca ses kesiliyordu. Bir arkadaşın tavsiyesiyle bunu yaptım ve ses şu an minimumda, normal bir oturuş ve kucak mesafesinde ses duyulmuyor.

beaffa6877ff750ccaa492e4dd0413c3.jpeg

Cihazın içi böyle.
İlaveler açısından çok elverişli bir cihaz.
Wireless kartı ( Realtek 8822BE) Lenovo forumda çok şikayet edilen bir kart.
Benim kullanım amacım günlük amaçlı olduğu için şu an herhangi bir sorun yaratmadı.

805e07a2509e1e23a59263595340f4c9.jpeg

Tasarım olarak gayet tok ve şık duruyor. Ekranın olduğu kapak metal alaşımlı.
Alt kapak komple plastik, üst yüzey yani klavye bölümü ise plastik ama pürüzsüz bir histe; düz plastik deyip geçemezdim.

Klavyesi çok güzel, yazı yazması keyifli. Trackpad ve touchpad kısımları oldukça yeterli ki alalı bir hafta oldu hiç fare bağlamadım.

3800 liraya Hb'den aldım. İlavelerle 4150'e küsura geldi.

Memnun muyum? Bu civara alınacak benim için güzel bir cihaz.
Kusursuz mu? Hayır.
500 Euro'luk cihazdan kusur beklenir mi? Beklenir.

Bakalım yolculuğumuz ne surette olacak.

Bu arada hoparlörler aslında iyi fakat eğer bana has bir durum değilse sağ hoparlörde tizler bazen patlayabiliyor.

Hizmetler kısmından sesleri yeniden başlatarak bir çözüme kavuşturdum fakat notebookcheck'te zaten sese %60 vermiş. Beklenen bir şey.

Sorularınızı alabilirim.

Oyun deneyimi yansıtılmayacak zira hayatımda ilk defa Steam indirdim ve hiç oyunum yok, bana hitap eden oyunlar da çok pahalı ^^

Not: Başlık Lenovo Thinkpad E595 hakkında bilmek istedikleriniz.
Olacaktı.
Bu Coil Whine mevzusunu belirtmeliyim ki sistem boştayken yapıyor.

Mesela
1581878413732.png

Bu kullanımdayken ses %0.

Ses oluştuğu zaman da sol üst köşeden geliyor. Orada da Wireless kartı var. Onun ses üretebileceği hakkında bir bilgiye sahip değilim.

Son düzenleme:
Merhaba, ben de bu ürünü almayı düşünüyorum şu ana kadar ki deneyimleriniz nasıldı? Isınma sorunu var mı?
Merhabalar, boştayken tam olarak 45 derecede.
Şarja bağlıyken 53 derecede fanlar devreye giriyor.
Pildeyken o derecelerde fan çalışmıyor, gayet normal.

Ben genel olarak web tabanlı kullanıyorum. Her daim youtube 1080p video açık oluyor en az da 5-6 sekme kullanıyorum.
Gördüğüm değerler bu tarz oluyor.
Opera kullanımım ortalama 1.500 mb

Merhaba,
Öncelikle detaylı incelemeniz için teşekkür ediyorum. Bende Lenovo E595 ve E495 arasında kaldım. İki ürün arasında şu an 700 TL fark var. Fark olarak;

1. 8 Gb RAM. Anladığım kadarıyla garanti bozulmadan yaklaşık 260 TL ile bu fark kapatılıyor.
2. Lenovo E495'de AMD Radeon RX Vega 10 ekran kartı var. Lenovo E595'de aynı ekran kartı var mı? Bazı yerlerde Intel HD Graphics belirtilmiş.
3. 14" ve 15.6" arasında başka gözden kaçırdığım fiyata etki edecek bir fark var mı? (14" olan ürün neden daha pahalı anlam veremedim.)

Lenovo E595 AMD Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" FHD:

Lenovo E495 AMD Ryzen 7 3700U 16GB 512GB SSD Freedos 14" FHD:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar, Hb'den 3800 liraya aşağıdaki donanımla aldım.

Lenovo'e595.
AMD Ryzen 7 3700U.
Radeon Vega 10.
8 GB RAM. 32 GB'a kadar yükseltilebilir çift slot.
512 GB SSD (+boş SATA)
FreeDOS 15.6"
FHD IPS.
20NF001QTX.

Cihaza 8 GB Crucial 2666 MHz. RAM + Crucial 120 GB SSD ilavesi yaptım.
Eklemesiz haliyle çok bariz bir Coil Whine sorunu vardı.
Sol taraftaki USB portlarına bir cihaz bağlayınca ses kesiliyordu. Bir arkadaşın tavsiyesiyle bunu yaptım ve ses şu an minimumda, normal bir oturuş ve kucak mesafesinde ses duyulmuyor.

Eki Görüntüle 502003

Cihazın içi böyle.
İlaveler açısından çok elverişli bir cihaz.
Wireless kartı ( Realtek 8822BE) Lenovo forumda çok şikayet edilen bir kart.
Benim kullanım amacım günlük amaçlı olduğu için şu an herhangi bir sorun yaratmadı.

Eki Görüntüle 502004

Tasarım olarak gayet tok ve şık duruyor. Ekranın olduğu kapak metal alaşımlı.
Alt kapak komple plastik, üst yüzey yani klavye bölümü ise plastik ama pürüzsüz bir histe; düz plastik deyip geçemezdim.

Klavyesi çok güzel, yazı yazması keyifli. Trackpad ve touchpad kısımları oldukça yeterli ki alalı bir hafta oldu hiç fare bağlamadım.

3800 liraya Hb'den aldım. İlavelerle 4150'e küsura geldi.

Memnun muyum? Bu civara alınacak benim için güzel bir cihaz.
Kusursuz mu? Hayır.
500 Euro'luk cihazdan kusur beklenir mi? Beklenir.

Bakalım yolculuğumuz ne surette olacak.

Bu arada hoparlörler aslında iyi fakat eğer bana has bir durum değilse sağ hoparlörde tizler bazen patlayabiliyor.

Hizmetler kısmından sesleri yeniden başlatarak bir çözüme kavuşturdum fakat notebookcheck'te zaten sese %60 vermiş. Beklenen bir şey.

Sorularınızı alabilirim.

Oyun deneyimi yansıtılmayacak zira hayatımda ilk defa Steam indirdim ve hiç oyunum yok, bana hitap eden oyunlar da çok pahalı ^^

Not: Başlık Lenovo Thinkpad E595 hakkındabilmek istedikleriniz.
Olacaktı.
Bu Coil Whine mevzusunu belirtmeliyim ki sistem boştayken yapıyor.

Mesela Eki Görüntüle 502064
Bu kullanımdayken ses %0.

Ses oluştuğu zaman da sol üst köşeden geliyor. Orada da Wireless kartı var. Onun ses üretebileceği hakkında bir bilgiye sahip değilim.

Hacım bende 16 GB RAM, Ryzen 5 3500U modelini almayı düşünüyorum. Lakin Coil Whine rahatsız edecek kadar ses çıkarıyor mu yani ne kadar uzaktan duyulabilir?

Merhabalar, boştayken tam olarak 45 derecede.
Şarja bağlıyken 53 derecede fanlar devreye giriyor.
Pildeyken o derecelerde fan çalışmıyor, gayet normal.

Ben genel olarak web tabanlı kullanıyorum. Her daim YouTube 1080P video açık oluyor en az da 5-6 sekme kullanıyorum.
Gördüğüm değerler bu tarz oluyor.
Opera kullanımım ortalama 1.500 MB.

Ürünü bi bulabilsem bende alacamda ürün yok ortada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı