R5 2600X RX 590 sistemde CPU kullanımı artıyor ve sistem donuyor

• Konuyu başlatan Dscwn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 37

Dscwn

Hectopat
RAM
RX 24
Ekran kartı
RX 590
Selamlar arkadaşlar. Sistem kesintileri denilen görev CPU kullanımı %20'lere kadar çıkıyor, o önemli değil fakat güç kullanımı en yüksek o gözüküyor ve PC aşırı derecede donmaya başlıyor. Hatta oyunumu kapamazsam PC kapanıyor, anakart beyaz ışık yanık bir şekilde kalıyor. Hangi ışık olduğunu şu an göremiyorum, önemliyse bakayım. Oynadığım oyun Minecraft, birkaç resourcepack indirmiştim güvenilir siteden ve o şekil oynamaya çalıştığım anda böyle oldu, önceden olmuyordu.
Bir de şöyle bir şey var. Açıyorum oyunu, oynuyorum, 10 saniye sonra bu şekil bir sorun oluşmaya başlıyor. Diğer oyunlarda denemedim.

Sistemim: AMD RX590.
R5 2600X.
24 GB RAM.
240 GB SSD - 240 GB SSD - 1 TB HDD.

Resourcepack'leri silip oynamaya çalıştım yine aynı şey bu arada ve yeniden başlattım birkaç kez.

PSU kaç wattlık hocam? Kaç yıllık? GPU sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Belki sourcepackleri sildikten sonra textureler karasızlaşmıştır silip tekrar yüklemeyi denediniz mi? Bunalrı deneyebilir misiniz?

PSU kaç wattlık hocam? Kaç yıllık? GPU sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Belki sourcepackleri sildikten sonra textureler karasızlaşmıştır silip tekrar yüklemeyi denediniz mi? Bunalrı deneyebilir misiniz?

Hocam PSU 750W 80+Bronze sertifikalı ikinci el bir PC. Kaç senelik bilemiyorum. GPU sürücüsünü DDU ile kaldırmadım diğer oyunlarda da aynı şey olursa yapayım texturelar kararsızlaşmış olabilir mi deneyeyim hemen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı