Lenovo Thinkpad L14 gen 2 alınır mı?

india

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Lenovo Thinkpad L14 gen 2 modelini almayı düşünüyorum. Genel kullanım amacım, iş ortamında ve seyahat esnasında beni yarı yolda bırakmayacak taşınması nispeten kolay bir cihaza sahip olmak. Laptop şu donanıma sahip:

-AMD Ryzen 5 5600u (6C / 12t, 2.3 / 4.2GHz, 3MB L2 / 16MB l3)
-Integrated AMD Radeon Graphics.
-256 GB SSD M.2 2280 PCI-e X4 NVMe opal2.
-1X 8 GB SO-DIMM DDR4-3200

Kasa malzemesi için ise "PC + abs (top), PC + abs (bottom)" bilgisi verilmiş. Sağlam mıdır acaba? Klavyesine bastırınca esniyor mudur?

Bu laptopun en beğendiğim yanlarından biri ise 14 inç olmasına rağmen 2 RAM slotuna sahip olup 64 GB RAM destekliyor olmasıdır. Fakat benim esas merak ettiğim, "integrated AMD Radeon Graphics" nasıl bir grafik kartıdır? Bu grafik kartı ile yapabileceklerim nelerdir? İnternette bu karta ait herhangi bir bilgi bulamadım.

Ürün adresi: ThinkPad,ThinkPad L14 Gen 2 (AMD),Model:20X50048TX

Değerli görüşlerinizi beklemekteyim. Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam, programlama(Visual Studio) ve günümüz oyunları ( CS:GO, Valorant) düşük ayarlarda 60+ FPS üstünü verir. Mühendislik adına düşünüyorsanız önermiyorum. 2 GB VRAM kadar desteklemesi (Grafik tarafında) iyi de ne kadar üst düzey iş becerisine sahip olur bilemiyorum. 64 GB RAMe kadar desteklediğine emin isek çift kanal olması adına 8 GB daha ram eklenebilir. Ha bana 16 GB yetersiz gelir derseniz de 32 GB yükseltmenizi öneririm. Şu an Windows 11de yaklaşık 5 GB yiyor sistemin kendisi.

Fakat benim esas merak ettiğim, "integrated AMD Radeon Graphics" nasıl bir grafik kartıdır? Bu grafik kartı ile yapabileceklerim nelerdir? İnternette bu karta ait herhangi bir bilgi bulamadım.

Thinkpad serisi sizin istediğiniz özellikleri karşılamak için üretilen bir seri. Ancak eski kasaları ağır ve biraz kalındı kontrol etmenizde fayda var attığınız linkte muhtemelen ölçüler yazıyordur.

AMD Radeon Graphics için şunu söyleyebiliriz. Bu ekran kartı işlemcinin içine gömülüdür. 7 Grafik çekirdeği olup maximum frekansı 1.8GHz. Özellikle AAA oyunlarda veya ağır video editlerinde pek performans beklemeyin. Ancak CS:GO, Valorant, LoL veya tahmini 2018'den önce çıkmış oyunlarda oynanabilir seviyelerde takılabilirsiniz. Ekran kartının benim gözümde tek dezavantajı APU olduğu için dahili bir belleği yok. Gereken belleği RAM'lerden kullanacak dolayısıyla bence yanına bir 8 GB ekleme yapın eğer bütçe el veririse.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Aslında Lenovo Thinkpad T14 daha fazla ilgimi çeken bir model fakat fiyatının bir workstation fiyatında olması (yaklaşık 35.000 TL) beni düşündürüyor. L14 ise 20.000 TL civarlarında.

Bu ürüne ait adres: ThinkPad,ThinkPad T14 Gen 2 (Intel),Model:20W00058TX

T14 cihazında gömülü 16 GB RAM ve 1 adet boş RAM slotu yer almakta. Toplam 48 GB'a kadar yükseltme yapılabiliyor. Ayrıca harici MX450 ekran kartına sahip. Kasası ise magnezyum ile üretilmiş. Tüm bunlar 35000 TL için değer mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Aslında Lenovo Thinkpad T14 daha fazla ilgimi çeken bir model fakat fiyatının bir workstation fiyatında olması (yaklaşık 35.000 TL) beni düşündürüyor. L14 ise 20.000 TL civarlarında.

Bu ürüne ait adres: ThinkPad,ThinkPad T14 Gen 2 (Intel),Model:20W00058TX

T14 cihazında gömülü 16 GB RAM ve 1 adet boş RAM slotu yer almakta. Toplam 48 GB'a kadar yükseltme yapılabiliyor. Ayrıca harici MX450 ekran kartına sahip. Kasası ise magnezyum ile üretilmiş. Tüm bunlar 35000 TL için değer mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben değmeyeceğini düşünüyorum eğer fiyatı o kadar yükseltecekseniz amacınız oyun olmasa bile içeriğindeki donanımdan dolayı oyuncu bilgisayarlarına yönelmenizi daha mantıklı buluyorum.

Thinkpad E14 kullanıyorum. i5 işlemci, 16 GB RAM, SSD, ve RX640 ekran kartlı model. 4 kere ayrı ayrı sorunlardan servise gönderdim. Tavsiye etmem açıkçası.

Genel olarak ne gibi sorunlarla karşılaştınız?

Benim için L14, 14 inç olup da 2 RAM slotuna sahip bir cihaz olması tercih sebebi fakat kronik sorunları varsa tabii ki bu beni düşündürür.

Thinkpad serisi sizin istediğiniz özellikleri karşılamak için üretilen bir seri. Ancak eski kasaları ağır ve biraz kalındı kontrol etmenizde fayda var attığınız linkte muhtemelen ölçüler yazıyordur.

AMD Radeon Graphics için şunu söyleyebiliriz. Bu ekran kartı işlemcinin içine gömülüdür. 7 Grafik çekirdeği olup maximum frekansı 1.8GHz. Özellikle AAA oyunlarda veya ağır video editlerinde pek performans beklemeyin. Ancak CS:GO, Valorant, LoL veya tahmini 2018'den önce çıkmış oyunlarda oynanabilir seviyelerde takılabilirsiniz. Ekran kartının benim gözümde tek dezavantajı APU olduğu için dahili bir belleği yok. Gereken belleği RAM'lerden kullanacak dolayısıyla bence yanına bir 8 GB ekleme yapın eğer bütçe el veririse.

Cihaza 32+32 şeklinde RAM yüklemesi yaptığım takdirde, bunun ne gibi artıları olur? Ekran kartının çok daha verimli çalışmasını mı sağlar?

Son düzenleme:
Genel olarak ne gibi sorunlarla karşılaştınız?

Benim için L14, 14 inç olup da 2 RAM slotuna sahip bir cihaz olması tercih sebebi fakat kronik sorunları varsa tabii ki bu beni düşündürür.

Cihaza 32+32 şeklinde RAM yüklemesi yaptığım takdirde, bunun ne gibi artıları olur? Ekran kartının çok daha verimli çalışmasını mı sağlar?

Hocam bir kere bu cihazla oyun oynamayı aklınızdan çıkarın. Günlük işler, Office programları, yazılım falan iş görür. Editleme işinde de iş göreceğini sanmıyorum.(üst modeller hariç)

Benim 1 kere klavyem değişti, 1 kere pilim değişti, en son da anakart değiştirildi.

Ayrıca benim tavsiyem alacaksanız cihazın orijinali ne ise o şekilde almanızdır. Mesela ben alırken 1 TB HDD 512 SSD disk ile almıştım. HDD garanti süresi içerisinde bozuldu, servise gönderdim. Servis bu disk sonradan takılmış aldığınız yer ile görüşün dedi. Halbuki ben alırken takılıydı. Diski atıp başka bir disk aldım.

Hocam ben gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bir cihaz için bence 16 GB RAM yeterli öyle bir durumda ekran kartı muhtemelen 2 GB RAM kullanacak 14 GB RAM ile Windows 10 veya Windows 11 çok rahat kullanılabilir. Denildiği gibi siz zaten bu cihazla kurgu veya AAA oyunlar oynamayacaksınız daha fazlasına ihtiyaç yok. Performans artışı için söyelcebilecek tek şey Dual Channel RAM. Yani 2 slota da mümkünse kit değilse de tüm özellikleri kesişen RAM'ler takın.

Mesajlarınız için teşekkür ederim. Sayenizde kafamda bazı şeyler az çok şekillendi.

Hocam bir kere bu cihazla oyun oynamayı aklınızdan çıkarın. Günlük işler, Office programları, yazılım falan iş görür. Editleme işinde de iş göreceğini sanmıyorum.(üst modeller hariç)

Benim 1 kere klavyem değişti, 1 kere pilim değişti, en son da anakart değiştirildi.

Ayrıca benim tavsiyem alacaksanız cihazın orijinali ne ise o şekilde almanızdır. Mesela ben alırken 1 TB HDD 512 SSD disk ile almıştım. HDD garanti süresi içerisinde bozuldu, servise gönderdim. Servis bu disk sonradan takılmış aldığınız yer ile görüşün dedi. Halbuki ben alırken takılıydı. Diski atıp başka bir disk aldım.

Benim amacım iyi performans ile temel işlerimi görebilmek. Seyahat ve benzeri durumlarda hem kolay taşıyabileceğim hem de kasa sağlamlığı (askeri dayanıklılık testinden geçmiş ürünler) ile öne çıkan bir model olması benim için önemli kriter. Elbette az da olsa upgrade edilebiliyor olması benim için büyük avantaj. (çift RAM slotu gibi) tüm bunlar Thinkpad L14 modelinde birleşti diyebilirim. Tabii ki farklı alternatifler de gündemimde var. Örneğin ASUS expertbook gibi.

Bu arada sizin bahsettiğiniz şekilde sıfır laptoplara işlem yapıp satan bir firma duymuştum. Sanırım nereyi kastettiğinizi anladım. Satıcı tarafından upgrade edilmiş sıfır laptop benim de istediğim bir durum değil. Alırsam orijinal hali ne ise o şekilde laptopu alacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı