Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhabalar Windows 10 1903 kullanıyorum. Bilgisayarım Lenovo Thinkpad T440P. Bilgisayarımın SATA yuvasına SSD taktım, DVD sürücü yerine ise HDD caddy ile HDD taktım fakat bilgisayarım sadece SSD'yi görüyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kodlarını CMD'ye yönetici olarak çalıştırıp yazınca geçici bir çözüm elde ediyorum fakat bu bilgisayar açıp kapanınca aynı işlem yapmam gerekiyor.
Şu an itibariyle sorunu çözdüm.
ÇÖZÜM ADIMLARI:
-Regedit'e giriyoruz
-HKEY_LOCAL_MACHİNE solundaki küçük oka basıyoruz.
-SYSTEM solundaki küçük oka basıyoruz.
-CurrentControlSet solundaki küçük oka basıyoruz.
-atapi solundaki küçük oka basıyoruz.
-Control0 içine giriyoruz soldaki boş alana sol tıklıyoruz Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice0" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz Değer Verisini 2 yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.
-Tekrar Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice1" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz.Değer Verisini 2 Yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.
Ben bu adımları denedim işe yaradı, eğer bu adımlarını deneyip olmazsa BIOS'a girip Virtualization devre dışı bırakabilirsiniz.
Kodlarını CMD'ye yönetici olarak çalıştırıp yazınca geçici bir çözüm elde ediyorum fakat bu bilgisayar açıp kapanınca aynı işlem yapmam gerekiyor.
Şu an itibariyle sorunu çözdüm.
ÇÖZÜM ADIMLARI:
-Regedit'e giriyoruz
-Control0 içine giriyoruz soldaki boş alana sol tıklıyoruz Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice0" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz Değer Verisini 2 yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.
-Tekrar Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice1" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz.Değer Verisini 2 Yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.
Ben bu adımları denedim işe yaradı, eğer bu adımlarını deneyip olmazsa BIOS'a girip Virtualization devre dışı bırakabilirsiniz.
HDD caddy Lenovo'nun mu yoksa piyasadaki x bir caddy mi? Bende çözüm işe yaramadı çünkü.
Ya da yüklenmesi gereken Lenovo yazılımı mı var, bir şekilde ilintili?
Rastegele ismini hatırlamadığım bir hdd caddy kullandım.
Regedit'e giriyoruz
-Control0 içine giriyoruz soldaki boş alana sol tıklıyoruz Yeni>DWORD diyoruz ismini "EnumDevice1" yapıyoruz.Üstüne sol tıklayıp Değiştir diyoruz Değer Verisini 2 yapıyoruz Tamam'a tıklıyoruz.
Sadece bunu yapın EnumDevice1 yapıyoruz bilgisyarımıza restart yaptığımız zamana bazen bilgisayar kapandığı zaman hdd görmüyor olabilir.
Ek Çözüm:
CMD'yi yönetici çalıştırıyoruz ve aşağıda verdiğim komutları giriyoruz: