Lenovo V14 vs Acer Aspire 5

Shizu

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2019
Mesajlar
34
Merhaba, derslerim ve dizi-film izleyebileceğim bir laptop arayışındayım. Maksimum bütçem 8.000 TL. Bu iki laptop arasında kaldım, sizce hangisini almalıyım? Ek olarak önerileriniz varsa seve seve dikkate alırım.

Acer:

Lenovo:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lenovo'nun 5300'u lu modelini aldım, açıkçası işlemci tabanlı mühendislik yazılımları kullanmıyorsanız gündelik kullanımda ve pek çok oyunda Vega GPU sebebi ile 5300u, 5500u ve 5700U'nun arasında ortalama 5FPS'lik farklar var ve ciddi performans farkları hissetmiyorsunuz. Masaüstü bilgisayarımda IPS panel bir monitör kullandığım halde Lenovo'nun kullandığı TN panelde fiyat performans konusunu göz önüne aldığım zaman özellikle 14 ınch'de 1080p sunması sebebi ile kötü bir görsel deneyim sunduğunu söyleyemem. Uzun yıllar okul için 15.6 inch laptop kullandıktan sonra Lenovo V14 serisi hafiflik ve boyut sebebi ile çok daha ergonomik hissettirdi.
Lenovo'nun bana göre iki eksisi var, ilk olarak kullanılan sözde Dolby destekli hoparlörler çok vasat, GM9 Pro cep telefonum bile bu laptoptan daha iyi bir ses deneyimi sunabiliyor. İkinci olarak ise cihazın ekranını açıp kaparken ufak çaplı çıtırtılar duyabiliyorsunuz.
Malzeme kalitesine ağırlık veriyorsanız ve 15.6 inch benim için problem olmaz çoğunlukla evde masada duracak diyorsanız bence Acer daha mantıklı bir tercih, ancak ben cihazı okula da götürürüm ve gün içerisinde sürekli yanımda taşırım diyorsanız Lenovo daha mantıklı bir tercih.
Ek olarak 8 GB RAM APU işlemci için oyun oynamak istediğinizde yetersiz kalıyor, RAM takviyesine gitmenizi öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı