Lenovo V15 G4 laptopa harici GPU nasıl takılır?

GG_Ghost

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir laptop aldim Lenovo V15 G4 83FS001NTR i5 12500H, 16 GB RAM takviyesi yaptim ve 24 GB DDR 3200 MHz. İs amacli kullanıyorum diye ekran kartsiz aldim. Simdi oyun oynamak istiyorum. Tabii cok oyunu aciyor ama ekran karti lazim. Arastirmalar yaptim harici ekran karti icin Thunderbolt ve USB4 girisi lazim. Wi-Fi, M.2 SSD yerinede takiliyormus bu konuda bana yardim edecek biri var mı laptopum destekler mi?

Hazir kutularda PSU ile olanlar aşırı pahali geliyor. Onun yerine kendim elle yapabilecegim bir şey var mı? Mesela kasa yaptirayim ve fan falan takayım.

PSU var zaten. Laptopdada Type-C girisi var. Typce girisi Thunderbolt kac destekliyor.

M.2 SSD'yi cikarmak istemiyorum pek, Wi-Fi kartını da.

Boyle bir urun alirsam taka bilirmiyim laptopa?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
O laptop Thunderbolt desteklemiyor maalesef takamazsın.

Makalemde tüm detaylar mevcut, eGPU yapılabilir:

2. yöntemi yapabilirsiniz, 1. yöntemi yapamazsınız.

Hocam ikinci yontemde, laptopun galiba bir M.2 SSD yeri var o da takili, ha Wi-Fi kartini cikarsam USB Wi-Fi falan alip takarim. Bir de bana önerebileceğiniz kit var mı? Bir de 2 ci yontemi Wi-Fi kartiyla yapsam sorun olur mu?

Wi-Fi kartı ile yaparsanız kullanılır ama pek akıl karı değil yine.

Bir de hocam i5 12500H icin son ekran karti ne olur? Ben ucuza Intel Arc A750 veya RTX 4060 dusunuyorum bütçe olursa RTX olmazsa Intel.

Wi-Fi kartı ile yaparsanız kullanılır ama pek akıl karı değil yine.

Neden hocam?

Bir de hocam i5 12500H icin son ekran karti ne olur? Ben ucuza Intel Arc A750 veya RTX 4060 dusunuyorum bütçe olursa RTX olmazsa Intel.

Neden hocam?

Wi-Fi slotu pcl-e X1 üzerinden veri aktarıyor. M.2 NVMe ise X4 üzerinden veri aktarıyor. X1'in aktardığı veri daha az ve ekran kartını kısıtlıyor. Ben Wi-Fi slotu üzerinden RX 5700 XT kullanıyorum. RTX 3050'nin biraz üzerinde performans veriyor. Ayrıca laptopumun işlemcisi de kötü o da etkiliyor. M.2 NVMe, thunderbolta aktarım hızı konusunda biraz daha yakın. O yüzden e-GPU'ya girişicekseniz. M.2'de daha çok performans alırsınız.

2024-10-09_21-32-23.png

Bu işlemciye 4090 takan çok varmış. Ancak Thunderbolt üzerindendir. 3DMark sitesinden link atılır mı? Bilmiyorum. Her ekran kartına buradan bakabilirsin ama forumun ne yapacağı belli olmuyor. O yüzden atmayacağım.

Son düzenleme:
Wi-Fi slotu pcl-e X1 üzerinden veri aktarıyor. M.2 NVMe ise X4 üzerinden veri aktarıyor. X1'in aktardığı veri daha az ve ekran kartını kısıtlıyor. Ben Wi-Fi slotu üzerinden RX 5700 XT kullanıyorum. RTX 3050'nin biraz üzerinde performans veriyor. Ayrıca laptopumun işlemcisi de kötü o da etkiliyor. M.2 NVMe, thunderbolta aktarım hızı konusunda biraz daha yakın. O yüzden e-GPU'ya girişicekseniz. M.2'de daha çok performans alırsınız.

2024-10-09_21-32-23.png

Bu işlemciye 4090 takan çok varmış. Ancak Thunderbolt üzerindendir. 3DMark sitesinden link atılır mı? Bilmiyorum. Her ekran kartına buradan bakabilirsin ama forumun ne yapacağı belli olmuyor. O yüzden atmayacağım.

Hocam yaparsam M.2 yapamayacagim zaten slot dolu, Wi-Fi'da dediginiz gibi performans az alacağım, bende son care masaustunu tamamlamir elimde ASUS ROG STRIX B650-A Gaming var. Kasa falan da hazir.

Hocam yaparsam M.2 yapamayacagim zaten slot dolu, Wi-Fi'da dediginiz gibi performans az alacağım, bende son care masaustunu tamamlamir elimde ASUS ROG STRIX B650-A Gaming var. Kasa falan da hazir.

O zaman yurt içindeki mini PCIe kablolu aparatlardan alma. M.2 NGFF kablolu bir aparat alman lazım. Bunlarda bildiğim kadarıyla yurt içinde yok.

Ben daha foruma mesaj atmam. Yanlış bilgi deniliyor. Güzelce yazdığım mesaj siliniyor elveda technopat.😀

O zaman yurt içindeki mini PCI-e kablolu aparatlardan alma. M.2 NGFF kablolu bir aparat alman lazım. Bunlarda bildiğim kadarıyla yurt içinde yok.

Hocam zaten yurt icinden almayacağım. Yurt disi link atma sansiniz var mı yurt disinda yasiyorum gomruk sorun değil, AliExpress, Amazon. Us, fark etmez Temu bile olur. Yani çok da anlamıyorum urunden yardimci olursaniz sevinirim.

O zaman yurt içindeki mini PCI-e kablolu aparatlardan alma. M.2 NGFF kablolu bir aparat alman lazım. Bunlarda bildiğim kadarıyla yurt içinde yok.

Ben daha foruma mesaj atmam. Yanlış bilgi deniliyor. Güzelce yazdığım mesaj siliniyor elveda Technopat.😀

Yardim edin once hocam simdi terk etmenin zamani değil😁

@Paltux haci yardim lazim link atar misin sana zahmet.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı