Çözüldü Lenovo V15 laptopa su döküldü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eco.bgx0

Hectopat
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
12
İşlemci
i5-10
Yarim bardak kadar klavyenin sag (NumLock) un oldugu kısma su dokuldu iceriden pecete bez alana kadar bir 15 saniye kadar oyle kaldi sonra hemen sarjdan cektim peceteyle kuruladim kapattim yan cevirdim(bu sirada yanlislikla açtım hemen geri kapattim) suyunu akittim yan cevirip diger tarafa hiç cevirmedim 30 dakika kadar kurumasini bekledim suyun akdigi yere pecete koyup (10 dakika kadar azar azar pecete islandi)

Daha sonra fon makinesi ile uzaktan kuruttum arkasini açtım baktim herhangi bir islaklik goremedim peceteyle vs. kontrol ettim, nem islaklik yoktu ancak yanlislikla actigim surecte bilgisayar kasti bundan biraz tedirgin oldum. Sizce acayim mi teknik servise gotureyim mi? Garantisi yok Lenovo v15.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Bilgisayarın ekranıyla klavye 90 derece acı yapacak bicimde günes goren bir yerde 10-11 saat beklet, icini de AC iyice kurula sonra yap dedigim islemi.
Eğer ki bilgisayardan anlıyorsan içini aç , güneşe koy , anakartı iyice sudan arınsın. Daha sonra yine fön makinesi tutup yerine takabilirsin. Casper servisinin iyi olmadığını duymuştum. O yüzden kendiniz yapmaız daha iyi olacaktır.
 
Bu işlemleri yaparak üzerine Beypazarı düşürdüğüm laptopu kurtardım.
Maalesef herkes sizin kadar şanslı değil dostum. Ben 5 yıl önce bu işlerden gram anlamazken , şarja takmıştım belki düzelir diye :).
 
G4'lere iyi fiyat biçiyorlar @GFYT'in dediği şekilde adımları uygula fakat kasayı açarken korkmayın bir kart yardımıyla açın ve Flex'leri yeinden çıkarın sonra duvara dokunup pil gücünü kesin kurtulur diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı