Lenovo V330-15IKB Harici ekran kartını birincil olarak kullanmak

kar4han

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Lenovo V330-15IKB model bilgisayarım var. Kodlama ve Unity'de oyun programlamada kullanıyorum. Sahip olduğum laptopun bir harici bir de yerleşik ekran kartı bulunuyor. Ekran kartı modellerini aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz:
Intel UHD Graphics 620:

intel.png

AMD Radeon 530:

radeon.png

Görev yöneticisindeki kullanımları:

usage.png

Görev yöneticisinden kullanımlarına baktığımda yalnızca Intel'in, yani yerleşik ekran kartının kullanıldığını görüyorum. Laptopumda hiç oyun oynamıyorum onu belirtmek isterim. Bir kaç soru var aklımda, ilk olarak:
1. Yerleşik ekran kartının (Intel UHD Graphics 620) kullanılmasının yerine AMD Radeon 530'un kullanılması, biraz önce değindiğim kodlama ve Unity oyun programlamada herhangi bir performans farkı yaratır mı?
2. Eğer yaratırsa, birincil olarak her uygulamanın AMD Radeon'u kullanmasını nasıl sağlayacağım? Böyle bir şey mümkün müdür? Her türlü tavsiyenize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı