Lenovo Vantage laptopu yavaşlatır mı?

Cinocum

Femtopat
Daha fazla  
Lenovo V15 g2-ALC - type 82kd cihazıma Lenovo Vantage uygulamasını kurdum. Tasarruf veya performans gibi seçenekler var. Tasarruf modunda hem performanstan kısıyor hem de fanı yavaşlatıyor sanırım. Performans modunda ise fanlar epey hızlanıyor, cihaz 60 70 derece arasına çıkıyor. Şimdi benim asıl sorum şu: Sürekli performans modunda kullanmak uzun vadede fanlara veya herhangi bir iç bileşene zarar verir mi? Bilgisayarı genelde sadece akşamları ders çalışmak ve görüntülü arama yapmak için kullanıyorum. Yani öyle sisteme yük bindirecek oyun vs. şeyler yok.

Lenovo V15 g2-ALC - type 82kd cihazıma Lenovo Vantage uygulamasını kurdum. Tasarruf veya performans gibi seçenekler var. Tasarruf modunda hem performanstan kısıyor hem de fanı yavaşlatıyor sanırım. Performans modunda ise fanlar epey hızlanıyor, cihaz 60 70 derece arasına çıkıyor. Şimdi benim asıl sorum şu: Sürekli performans modunda kullanmak uzun vadede fanlara veya herhangi bir iç bileşene zarar verir mi? Bilgisayarı genelde sadece akşamları ders çalışmak ve görüntülü arama yapmak için kullanıyorum. Yani öyle sisteme yük bindirecek oyun vs. şeyler yok.
Yıllardır fanlarımı %80~100 hız aralığında kullanıyorum ve hiç biri bozulmadı. Yine de normal fan hızında kullanıp fanları bozulan çok insan var. Bilgisayar yük altındayken bilgisayarı korumak amaçlı fanlarınızı yüksek devirde kullanabilirsiniz.
Ödev yaparken dengeli modda kullanmanız en iyisi olacaktır.

Aksine bilgisayar sağlığı için Vantage işe yarayan bir uygulama. Bir keresinde BIOS güncellemsi olduğunu fark etmemiştim ve laptop geç açılıyordu daha sonrasında Vantage sayesinde güncelleme olduğunu öğrenip sorunu düzeltmiştim.
İhtiyaç olmadığı sürece dengeli modda kullanın.

Günlük hayatta kullanacaksanız dengeli modda kullanın. Oyun gibi şeyler oynayacaksanız ise performans modunda kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı