Lenovo Y50-70 Isınma Sorunu

Arkadaşlar şaka gibi bir yöntemle problemi çözdüm gibi @Neurevt nun bataryayı çıkar bir de öyle dene demesi dolaylı da olarak olsa yardımcı oldu :)

y50-70 kullanıcıları bilir laptopun altında fan ızgaraları vardır. Fotoğraflayarak anlatmak istedim;Eki Görüntüle 239970

Bu ızgaranın altında fana giden hava akımını temizlemek için filtre gibi bir şey bulunuyor. Yani bu;Eki Görüntüle 239971
Bunu da çıkarınca sonuç inanılmaz değişti. Ekran kartı 90 derecelerden 80 derecelere düştü. Hatta 82 dereceyi geçtiğini
görmedim. Genelde %100 kullanımda 78-80 civarında seyretti.
Cpu'da önemli bi farklılık göremedim ki zaten oyunların çoğu Cpuyu en fazla %50 civarında yorabiliyor. Cpu ise genelde 87 derecenin altındaydı.
Sonuç olarak en önemli sorunum olan 60fpslerden 20-25 lere düşme sorunu yaşamadım. Ve bu büyük bir artı.
Eğer garantiniz bittiyse sizde çıkararak laptopunuza rahat bir hava aldırabilirsiniz.

İlk yazdığım postu okursan bir kaç gün önce termal macunu değiştiğimi belirttim. Ama düşünüp cevap yazman yeter :) Teşekkürler.
Postu okumuştumda farketmemişim. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı