Lenovo Y50-70 İşlemci Isınma Sorunu

Daha fazla  
Merhabalar, Lenovo Y50-70 i7 4710HQ işlemcili PC kullanıcısıyım. 1 hafta önce Windows 10'a yükselttim PC'mi daha sonra Nvidia driverı ile ilgili sorunlar yaşayıp 8.1'e geri döndürdüm PC'yi. Bu sırada sitedeki güncel BIOS'u, driverları kurdum fakat şu son 3 gündür PC en boş yükteyken 60 65 derece işlemci sıcaklığı, oyuna girdikten 5 dk sonra 100 dereceye ulaşıyor ve işlemci kendini bir süre kısıyor. Sıcaklık azalınca tekrardan devam ediyor, nereye baktıysam ne yapacağımı bulamadım. BIOS işlemci fanını mı kapattı yoksa bir yerden yük mü var anlayamıyorum, lütfen yardım edin. Sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta 60-65 derece olduğu esnada görev yöneticisi Performans ve Ayrıntılar sekmesinden bir kare yolla bana, arka planda çalışan uygulamalara bakalım.
İşlemci gerçekten boşta ise ve leptobu alalı belirli bir süre geçtiyse, garantisi halen devam ediyor ise servise yollamanızı tavsiye edeceğim.
Termal macun değişim işlemini ücretsiz gerçekleştirirler. Durup dururken birden bire olduysa bu ısınma sorunu, soğutma sisteminde fiziksel bir sıkıntı da meydana gelmiş olabilir. Yinede her halükarda o işlemci +75 derece ısınır, bu doğal bir durum.
Leptop soğutucusu ile desteklerseniz daha rahat edersiniz.
Birde BIOS'un fanı kapatma gibi bir yetkisi yok, sadece fan profilini daha pasifleştirebilir hepsi bu. Turbo mod varsa seçebilirsin, sıcaklıklara yararı olacaktır bir nebze. Yinede sorunun fan profili ile alakalı olmadığını söyleyebilirim, en pasif modda olsa bile işlemci +90 dereceye dayandığında tam gaz çalışır fanlar.

İmkanın varsa fanların toz durumunu kontrol et, garantisi varsa kapağı açma, servise ilet.

İçerisindeki işlemci oldukça güçlü, buna karşılık aşağıdaki soğutma bloğu var :

soğut1.jpg
soğut2.jpg

Merhaba öbür hesabımla yeni üye olmuştum büyük harf ile yazılması yasakmış 1 günlüğüne sınırlarım kısıtlandığı için yeni hesap aldım size cevap verebilmek için kusura bakmayınız .
İstediğiniz fotoğraflar bunlardır inşallah şu anda çalışan ve grafikleri tamamen kapalı olan knight online var bu halde şu anda fan baya hızlı çalışıyor ve derece 72 73 civarı eskiden çok iyi hatırlıyorum pc bu durumdayken fan çalışması olmaz ve işlemci derecesi 60 ın altında olurdu . h1z1 isimli oyuna girdiğim zaman altta knight'ta çalışıyor iken 5 dk sonra işlemci sıcaklığı 99 oluyor ve kesiliyor verdiği güç . 1 hafta önce bu durum yoktu anlattığım gibi windows 10 a çevirip biosu güncelledikten sonra böyle oldu . yardım ettiğiniz için gerçekten sağ olun 3 gündür araştırıyorum beyin kalmadı

Aklıma gelen bir olay daha var . nvidia geforce sürümünün son güncellemesini indirdikten sonra bi kaç hata aldım . kernel video çalışmayı durdurdu diye bunun için nvidia grafik denetim masasından güç kullanımını maksimum performans yapma durumunda kaldım yoksa hata veriyor du . ekran kartının driverı veya güç planlamasında olan değişiklikler işlemci anakart sıcaklığını etkilermi gerçekten düşünecek aklım kalmadı.
4.jpg
5.jpg

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    315,3 KB · Görüntüleme: 298
  • 2.jpg
    2.jpg
    261,3 KB · Görüntüleme: 310
  • 3.jpg
    3.jpg
    12,7 KB · Görüntüleme: 258
  • PC1.jpg
    PC1.jpg
    116,8 KB · Görüntüleme: 324
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı