Lenovo Y50-70 Overclock Sonrası FPS Düşüşleri

Katılım
2 Nisan 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar, 1-2 hafta önce MSI Afterburner programıyla Lenovo Y50-70 model laptopumun GPU'suna Overclock yaptım. Bilgi ekranını da aktif ettim sıcaklığı ve MHz'yi kontrol etmek için.
Oyuna girdiğimde başta 1232 MHz ile çalıştı sorunsuz bir şekilde 60 FPS oynayabiliyordum. Ancak biraz oynadıktan sonra (10dk) FPS dropları gözlemledim. MHz 1000'lere kadar düşüyor, oyun 20-30 FPS'lere düşüyordu. GPU kullanımı %20-%30'larda geziyordu. Ben durumun bilgisayarın bi' ayarı sebebiyle sıcaklık belli bir sayıyı geçince MHz'yi düşürme gibi bir ayardan olduğunu düşünüyorum, varsa tabi. Öyleyse ayarı nasıl kaparım, değilse nedendir çözüm nedir?
Bilgisayar özellikleri:
  • OS Win 8.1 64bit
  • İşlemci: i7-4710HQ [email protected] GHz normalde 3.50'ye kadar Intelin boost teknolojisiyle çıkıyordu 2-3 kez format atıldı artık çıkmıyor 2.50'den yukarı...
  • RAM: 16GB
  • Ekran kartı: Nvidia Geforce GTX 860M 4GB
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayarı kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. O bilgisayar zaten Overclocksuz bile ısınan bir bilgisayar o olaya hiç girme derim. Hangi programdan yaptıysan program içinde default modu oluyor o tuşa bastığında otomatik OC. modundan çıkıyor.
 
Sorunun yalnızca bir çözümü var.Thorottle Stop programını indiriyorsunuz.Set multiplier seçeneğine tik koyup 23 e ayarlıyorsunuz.Sonra disable turbo seceneğine bir tek koyuyorsunuz.Daha sonra Turn on dıyp aktıf edın pogramı. Artık oyunlarda hiç bir şekilde fps düşmez ve pc niz %15 daha az ısınır. Bunun sebebi laptopunun normal şartlarda 2.5ghz işlemci ile çalısırken kendine zor durumlarda 3.5 a çıkarmaya çalışması. ve bu sebepten dolayı işlemci ısısının 90 lara ani çıkması ile işlemci hızı ani bir şekilde 1.75 e düşer bu yüzden oyunda takılma donma gibi anlık hareketler yaşanır. bizim yaptığımız işlem hızı işlemciyi 23 yani 2.3ghz ye sabitlemek bu sayede ne ısınacak nede fps düşecek.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı