Lenovo Y510P CS:GO FPS düşüklüğü

OuzKaan

Megapat
Daha fazla  
Lenovo Y510P modelli laptopta performans sorunu yaşıyorum fakat neden kaynaklanıyor tespit edemedim. Buraya danışıp çözmek istiyorum inşallah. i7 4700MQ işlemci, 2 tane GT755M ekran kartı, 16 GB RAM var. 120 GB NVMe SSD'ye kurulu sistem. Oyunlar vs 1 TB HDD'ye kurulu. Harici soğutucu ile kullanıyorum termal macunu yeni yeniledim. Bu işlemden sonra sıcaklık değerleri düştü ama yenilemeden önce de sonra da aynı sorunu yaşıyorum. Sorun yaptığım işlemlere bağlı olarak Windows üzerinde bile yaşanabiliyor fakat bu bilgisayarı zorlayacak program, oyun vs açık ise oluyor.

Genel olarak oyunlarda yaklaşık 15-20dk oynayınca birden işlemci ve ekran kartı kullanımları düşüyor bunun sonucunda performans çok düşüyor. FPS 15-40 arasında oynuyor fakat 40 olsa bile 3-4 FPS civarı hissettiriyor. Oynayamıyorum sonuç olarak. Sıcaklık değerleri ise 75-85 arası değişiyor. Bilmiyorum bu duruma gelmesi için normal mi bu değerler. CS:GO üzerinden yaklaşık 30 dakika Dust II mapinde ölüm maçı atıyorum anca takılmalar başlıyor. Yoldaş modunda ise durum bambaşka.

Sıcaklık isterse 60 derece olsun, oyun başladıktan 3-4 dakika sonra droplar başlıyor ve bitmiyor. Ara verip verip tekrar devam ediyor. Muhtemelen kapsamlı tarama yapmam gerekiyor bu yüzden buradakilerin tecrübeleri ışığında yönlendirilmek istedim. Umarım sorunu çözebiliriz. Rocket League adlı oyunda bu sorunu daha az yaşıyorum. Valorant'ta ise neredeyse hiç yaşamıyorum diyebilirim. Bilgisayarı yeni formatladım UEFI ile 20H2 sürümü kurulu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…