Lenovo Y520 bilgisayar kendini kapatıyor

İlker53

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar az önce laptopumun ekranı kendiliğinden açılıp kapandı yaklaşık 10sn kadar sürdü ancak bu olay bir kez değil yaklaşık 2 hafta boyunca 5-6 kez bunu yaşadım öncesinde ise bilgisayar kendini kapattı ve açılmadı yaklaşık 10dk boyunca düğmesinden açmaya çalıştım ardından açıldı. Ancak oyunlara girdiğim zaman oyundaki ışıklandırmalar zaman zaman kaplamalar gidiyor kendiliğinden oyunlar uygulamalar vs. kapanıyor bilgisayara bu şekilde saçma olaylar oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

Ek olarak: Bilgisayarı aldığım yaklaşık iki sene oldu model Lenovo Y520 içini açıp hiç tozunu almadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerlerini atın. Boşta ve yükte olmak üzere bakalım.
Soldaki yaklaşık 15 dk gta 5 oynadıktan sonraki sıcaklık ancak 2-3 saat oynadığım zamanlar elimi laptop un üzerine koyduğumda el koyulmayacak kadar ısınmış oluyor tahminimce 90 derece üstüne rahatlıkla çıkıyordur diğer değer ise pc nin boş haldeki sıcaklık değeri ayrıca ekran kartı yaklaşık olarak işlemci ile aynı sıcaklıktaydı.

Dosya Ekleri

• sıcaklık.jpg
    sıcaklık.jpg
    118,1 KB · Görüntüleme: 54
Soldaki yaklaşık 15 dk gta 5 oynadıktan sonraki sıcaklık ancak 2-3 saat oynadığım zamanlar elimi laptop un üzerine koyduğumda el koyulmayacak kadar ısınmış oluyor tahminimce 90 derece üstüne rahatlıkla çıkıyordur diğer değer ise pc nin boş haldeki sıcaklık değeri ayrıca ekran kartı yaklaşık olarak işlemci ile aynı sıcaklıktaydı.
Aşırı sıcak görünüyor. Termal macun bakımı yapın ve soğutucu alın.

Aşırı sıcak görünüyor. Termal macun bakımı yapın ve soğutucu alın.
Teşekkür ederim ancak bugün ekran kendini kapattığı zaman internette geziniyordum acaba aşırı ısınma bilgisayara zarar vermiş olabilirmi veya aşırı ısınma dışında da başka bir sorun olabilirmi ?

Teşekkür ederim ancak bugün ekran kendini kapattığı zaman internette geziniyordum acaba aşırı ısınma dışında da başka bir sorun olabilirmi ?
Bence yok. Boşta bile 64 derece aşırı fazla. Tarayıcıdayken bakın hatta sıcaklığa bir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı