Lenovo z 580 ısınma sorunu

Daha fazla  
Z 580 dizüstü bilgisayarımın işlemci soğutucusunu değiştirsem ısınma sorunu düzelir mi ? Önerebileceğiniz laptop işlemci fanı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz geldi hali ile havalarda ısındı büyük bir sorun değildir bence. Ben Lenovo B590 kullanıyorum. Kışın hiç sesi çıkmayan bilgisayar şimdi ise hiç susmuyor. :)

İşlemci fanları dizüstü bilgisayarınıza göre özel olarak üretilir, Masaüstü bilgisayar fanları gibi şunu alıp takayım durumları söz konusu değildir. Kendisi için üretilmiş fan ne ise onu alıp kullanmanız gerekmektedir.
Dizüstü bilgisayarınızı uzun süredir kullanıyorsanız, bu kullanımlar ekseriyetle kumaş üstüne cihazın altında toz barındıran yerlerde oluyorsa en geç 6 ayda 1, masanın üstünde notebook soğutucu üstünde kullanıyorsanız 1 yılda 1 işlemci fan peteklerinin temizlenmesini öneririm.
Temizlenme işlemi fan değiştirmekten daha az maliyetli olup bazı notebookların alt tarafındaki kapağı açtığınızda fan petekleri karşınıza çıkabiliyor, orada pislik birikmiş ise temizlediğiniz takdirde cihazınız daha rahat çalışacaktır, kolay ulaşılabilir bir yerde değilse garantisi varsa servise temizlettirin, yoksa özel bilgisayar servislerine, siz anlıyorsanız siz cihazı söküp temizleyin. Fan değiştirmek ikinci seçenek.

Sıradan kullanıcılar için üretilmiş sıradan bir leptop :) Yaz sıcaklarında ısınması kaçınılmaz.
Yapacağınız şey 65-70 derece sıcaklıklara şükretmektir.

Leptop denilen varlıkların masaüstü sistemlerden farkı, her istediğinizi kafanıza göre değiştiremiyor olmanızdır.
O leptop için üretilmiş özel bir soğutucu olduğu ne malum ?
Göksel'in dediği gibi servis veya özel işletmelere teslim edip temizliğini yaptırabilirsiniz. 15-20 liralık bir ücret talep ederler.

Şikayet etme lüksünüz yok bana sorarsanız :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı