Lenovo Z50-70 Sistemde Windows 10 Kullanılmalı mı?

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün bilgisayarımın BIOS ayarlarına baktım. İngilizce olduğu için çokta bir şey anlamadım ama genelde bazı ayarlarda "Win8" yazıyor. Yani bilgisayar Windows 8/8.1 için optimize edilmiş. Bilgisayarın içinde gelen Windows 8.1 bana biraz daha hızlıymış gibi geldi. Bu ayarları Windows 10'a göre nasıl optimize edebilirim?
İkinci olarak bilgisayarın içinde gelen bazı programlar var. Çoğunu kullanıyorum. Windows 10'u temiz yüklersem bu programların lisanları otomatik olarak gidiyor. Yükseltmekle (Hemen Recovery'den Windows 8.1 kurup hiçbir şey yapmadan yükseltmek) temiz kurulum arasında performans farkı var mı?

Laptop Markası ve Modeli : Lenovo Z50-70.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ali Güngör sonradan format attı mı bilmiyorum ama onun cevap vermesi daha iyi olabilir. Ama recovery yapıp Lenovo'nun programları kurulu olarak 10'a yükseltin. Sonra disk temizleme ile Windows 8.1 dosyalarını silin. Recovery bölümünün çalışıp çalışmayacağı hakkında bir fikrim yok.

Yok Recovery çalışıyor. Ama her zaman temiz kurulum yapın diyorlar. Bu performans farkından mı kaynaklanıyor yoksa gereksiz dosyalar kalmasın diye mi. Performansdan dolayı ise programların ücret ödeyip tekrar lisans alırım ama eğer performansda sıkıntı olmazsa boşyere lisans almaya gerek yok. Bide Windows 8.1 hızlı geliyor bana. Sebebide BIOS ayarları (muhtemelen). Onu nasıl düzeltebilirim. Windows 8.1 değilde 10'a nasıl optimize edebilirim.

Ayni bilgisayar bende var. Surekli otomatik onarima geciyordu. Harddisk bozuk olacagini düsunup ssd aldim. Ama halen isletim sistemi kuramiyorum. Degisik win surumleri denedim olmuyor.
Şôyle bir sey olabilirmi? Bu siteden win 10 indirdim. Acaba bilgisayar otomatik taniyormu bunu lisanssiz filan diye. Üzerinde ilk alindiginda win 8 vardi

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı