Lenovo Z500 boot ayarları

yonca

Hectopat
Daha fazla  
Tam sekz saatir ugrasıyorm su lanet olasu lenovo z500 ile. Aynı sorun bende de var. Win 8 kurarken biosuna lisans gömülü oldugu icin hata veriyor. USB'den format atacam fakat boot ayarlarında USB'den baslama yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
USB den boot etme ile ilgili yazılar var Recep bey UEFI kurulum yapmak için Video yu paylaşmış.
Eğer USB sizi çok yoruyor ise zihninizi yıpratmayın. Bir DVD ile kurun. Elinizde ISO dosyası var ise DVD ye yazdırın. DVD den boot yapın. Kurulum esnasında 10 dakika fazla beklersiniz ama kurmuş olursunuz 8 saat yada günü öldürmenize gerek yok.

BIOS'una lisans gömülü oldugu icin usb ile atmak zorundayım fakat biosta USB'den baslatma secenegi yok.

Biosuna lisans gömülü olması USB den kurmanız anlamına gelmez, öyle bir şey yok. O zaman Windows ürünleri DVD ile satılmaz USB Flash ile satılırdı.
Ayrıca bios içerisindeki CD KEY lazımsa.
RWEverything ile okuyabilirsiniz.
Buyrun Link.
How To Retrieve Windows 8 OEM Product Key From BIOS | Next of Windows
DVD ile kurulum ekranında CD KEY aşamasını geçmekse sorununuz, İnternet te bulunan herhangi bir uyumlu key ile o ekranı geçip sonrasında kendi key inizide girebilirsiniz.

Kendi CD KEY inizi okumanız için yazılım link'i verdim.

Dort yerden win8 indirdim dordununde dosyaları eksik cıktı. Anlicagınız 4 tane dvd bosa giti Bu yuzden benm derdm usb ile atmak.

O zaman dosyası eksik çıkmayan bir Windows bulana kadar aramaya devam
Sonuçta dosyası eksik ya, USB yede eksik geçecek

Ayrıca Türkçe yi dikkatli kullanabilirseniz ceza alıp uzak kalmamanız için adınıza iyi olabilir.
Yoksa sorularınızı sorup cevap alamayabilirsiniz.
Bu sitenin kuralları içerisinde Türkçe yazıma dikkat edilmeli, aksi takdirde 1 günlük uzaklaştırma veriyorlar. Bilginize.

Lenovo z500 bios ayarından usb ile baslatmayı biliyormusun ? Benim tek derdim bu.

Video link veriyorum, izleyin.
Bios girişi farklı olabilir Fn+F2 veya F2 Bios girdikten sonra adımlar aynıdır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim bios ayarım bu şekilde ve bir türlü olmuyor:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…