Lenovo Z500 İncelemesi

Bilgisayarımı yaklaşık 2 ay önce aldım, çok araştırarak aldım. Zaten almasam bile araştırırım.
Bende I7-3612qm modeli mevcut.

Öncelikle ekran ile başlamak istiyorum. 1366x768 Anti-glare ekran var. (Anti-glare: Işığı yansıtmayan özellikle güneş ışığı) Ekrana bakınca hoş duruyor yansıtmadığı için. Gayet işe yarar bi özellik pencere benim odamın arka tarafında olduğu için benim için çok işe yarıyor. Dışarıda da öyle.

Oyun performansı açısından bence çok iyi. Ben yüksek performans yerine dengeliyi tercih ediyorum. Pes 2013 - Fifa 2013 tarzı oyunlar oynadığım için pek sorun olmuyor. İkisini de en yüksek çözünürlük ve ayarda bir gram kasmadan oynuyorum. GTA IVün Night shadowsu kapatıp, gölgeyi ortaya aldıktan sonra gerisini tamamen fullerseniz hiç kasmıyor. Gölge yüksekteyken sanırım 20fpsye falan düşüyor ki bazıları onu takmıyor, bu oyun kasmıyor diyor.
Isınma sorunu hiç yok.

Windows 8 single language geliyor birlikte. 8.1'e yükseltebiliyorsunuz. İşletim sisteminden yana hiç sıkıntım yok.

Dış kısmı baktığınızda sağlam duruyor. Bilgisayarı almamın 2.haftası touchpadin üstü biraz soyuldu. Jelatin sandım o soyulan şey fakat değil. Bilgisayar 2 kere 1metre yükseklikten falan düştü hiçbir çizik yok fakat en son yine 1metre civarından düşürdüm ve şuan içinde sallanan bişey var fakat kullanımda hiçbir soruna rastlamadım ne wifi ne bluetooth ne sd card. Giden hiçbişey yok.

Almak isteyen varsa kesinlikle öneririm. 1TB Harddiski falan herşeyiyle çok güzel.


Bilgisayar hakkında ne olursa olsun bi sorusu olan varsa alabilirim. Resim çekebilirim. Hatta isterse video bile çekebilirim.
 
Hangi rengini tercih ettiniz ? Kahverengi ile beyaz arasında kararsız kalan bir arkadaşım var. Beyaz 100 TL daha pahalı.
 
Lenovo Z500 ün oyun performansı fena değil fakat yeni nesil oyunlarda zorlanıcaktır . Ben toplama masaüstünü tercih ederim.
 
Egemen - Gri renk. Beyaz olarak mı geçiyo bilmiyorum ama.
Kemal Güneşli - Üniversite için mecburen laptop aldık. Varsın kaldırmasın yeni oyunları. 512 mb ramlerden geldiğim için daha 2002den bu yana bitireceğim oyunlar var. :)

v91qf.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bu notebook'un İ5 versiyonunu almayı düşünüyorum. Acaba ekran kartın 64 bit mi,128 bit mi?
 
JenLedger- Haklısınız hocam üniversite hayatı işte . Bende aslında 512 mb ramden gelmeyim bilgisayarımı toplayınca oturdugum anda 2 oyun bitirdim heralde :D
 
Sercan Yeşil - Teşekkür ederim ( Bana noluyosa ben tasarladım sanki :D )
Kemal Güneşli - İlk haftada kaç oyun bitirdiğimi sayamadım :D
NightForMan - 64 Bit diye biliyorum. I5 Z500 var bi tanıdıkta gt740m 64 bit vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama yinede güzel oynatıyordu. Kesin bişey demiyim yerine gidin kendiniz bakın programla.

Edit:Benim İ7 Versiyonu benim 64 bitmiş şuan baktım da abooovv. :/
 
Şu tür klavyeler derken ışıklı olmasından mı bahsediyorsunuz Hüseyin Bey. Eğer öyleyse ben de çok meraklıydım. İyiki de almışım. Gece ışık açmak zorunda veya ekranı eğmek zorunda kalmıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı