Lenovo Z500 NVIDIA GeForce GT 645M ekran kartı sorunu

mhmmd.y

Decapat
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım.
Lenovo Z500 Intel i5-3230M 2.60 GHz.
Windows 10 Home Single Language (orijinal)
8 GB RAM.
NVIDIA GeForce GT 645M ekran kartı.
Intel HD Graphics 4000.
128 GB SSD + 1 TB HDD (sistem, oyunlar ve programlar SSD'ye kurulu)

Bilgisayarımda ETS 2 ve CS:GO oyunlarını 15 gün öncesine kadar sorunsuz bir şekilde oynarken şimdilerde oyun içi donup kalma, donma olduğu esnada ekranda küçük küçük renkli karelerin belirmesi ve kapanma sorunları yaşıyorum.

Bununla birlikte driver Power state failure ve video TDR failure mavi ekran hataları alıyorum.

Driverlardan kaynaklı mıdır diğerek ekran kartı driverını temiz bir şekilde silip tekrar yükledim sorun devam etti ısınmadan kaynaklı olabilir mi diğerek PC içini fanını temizleyip termal macununu yeniledim sorun devam etti mavi ekran hatalarını önceden de ara sıra alıyordum ancak bu oyunu kapattıktan sonra meydana geliyordu oyun oynamama engel olmuyordu.
FurMark ile stres testi yaptım sonuna geldiğimde aşağıda resmini eklediğim şekilde dondu dikkat ederseniz bahsettiğim küçük renkli kareler de mevcut bir süre bu şekilde donuk kaldıktan sonra PC kapandı.
Format atmak da çare olmadı aynı sorunları yaşamaya devam ediyorum sizce sorun nerede ve ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

Konuyu tekrardan aktif hale getirmek durumundayım. Aygıt yöneticisinden nvidia ekran kartını devre dışı bıraktığım zaman bilgisayarımı sorunsuz kullanabiliyorum. Diğer türlü konu başında yazdığım gibi mavi ekran ve kapanma hataları alıyorum. Yani sorun ekran kartı çipinde. Sizce çözüm olarak ne yapmalıyım? Oyun harici bir problemim yok bilgisayarda aslında ancak oyun oynamak istediğim zaman bu durum canımı sıkıyor.

Dosya Ekleri

• furmark.jpg
    furmark.jpg
    167 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı