Lenovo Z500'e hangi işletim sistemi kurulabilir?

afacanc38

Kilopat
Makaleler
5
Az önce kullandığım Debian Sid ne yazık ki çöktü. Evet dün kurdum, ertesi gün çökerttim. Diğer işletim sistemi önerisi konularında ise çoğunlukla "Mint GNU/Linux" önerilmiş fakat ben Mint GNU/Linux kullanmak istemiyorum. Evdeki ikinci bilgisayarda bu durumlara karşı bir işletim sistemi arşivim var. Aşağıda ekran görüntüsü bulunmakta. Tabi aşağıdaki işletim sistemleri dışında bir şey önerebilirsiniz.

bulunan işletim sistemleri.png

Windows 7 açılmıyor ve Windows 8.1 ürün anahtarı istiyor. Benim Windows 8.1 ürün anahtarım yok. Windows 10'un ürün anahtarı ise bilgisayara gömülü. Hangisini seçeceğime karar veremedim. Windows'da olup da GNU/Linux'da olmayan programım yok. Oyun oynayan bir insan da değilim. Bilgisayarım hepsini de gayet güzel bir şekilde çalıştırıyor (Lenovo Z500, 3. nesil i5, 6 GB RAM, Stok HDD, Sabır).

Daha çok GNU/Linux kurma taraftarıyım fakat EBA'yı kullanırken bazı zorluklar yaşadığım için Windows ya da macOS'da olabilir.

Son düzenleme:
macOS çok keyif veriyor Linux amacınız nedir hocam olabilir aslında.
Denedikten sonra çok hoşuma giden bir işletim sistemi haline gelmişti. Size macOS keyif verdiği gibi bana da GNU/Linux keyif veriyor. Bugün macOS kurulumunu yaptım. Yarın macOS'un yanına bir GNU/Linux kurmayı düşünüyorum. Disk bölümlerini silmekten korktuğum için (eee, o kadar donanım tanıttık) Arch GNU/Linux yüklemeyi istemiyorum. Büyük bir ihtimal Fedora kuracağım fakat henüz kararımı netleştiremedim.

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Şu anda macOS ve Fedora GNU/Linux'un KDE sürümünü yan yana kurdum. macOS'da Wi-Fi çalışmıyor ama olsun, ethernet ile bağlanıyorum zaten.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı