Lenovo Z510 Ekran Kartı Sorunu

ryanevans

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
6
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Herkese iyi günler.. Lenovo Z510 i5 8 gb ram notebook kullanıyorum. Ürün üzerinde iki adet ekran kartı bulunuyor. Biri düşük performanslı intel ekran kartı, ürünü pilde kullanırken çalışması için. Diğeri nvidia gt 740m 2 gb ekran kartı. Sorunum ise notebook prize takılıyken bile oyunlarda intel ekran kartını kullanıyor. Sağ tık nvidia ekran kartıyla çalıştır yapıyorum yine olmuyor maalesef. Nvidia denetim masasından gireceğim oyunda sürekli nvidia ekran kartının çalışmasını ayarladım ama sonuç yine aynı.. Ürün aldığımda windows 8 di 8.1 güncelledikten sonra bu sorunla karşılaşıyorum diyebilirim. Bazen nvidia ekran kartıyla giriş yaptığıda oluyor. Ama ekran kartı geçiş sorunu yaşıyorum. Çoğunlukla intel ekran kartıyla giriş yapıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
 

Kemal Güneşli

Megapat
Katılım
7 Ağustos 2013
Mesajlar
5.376
En iyi cevaplar
14
Beğeniler
2.759
Laptop güç tasarrufu modunda mı? Eğer öyle ise Yüksek Performans moduna alın.
 
KS
ryanevans

ryanevans

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
6
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Laptop güç tasarrufu modunda mı? Eğer öyle ise Yüksek Performans moduna alın.
Hayır yüksek performansta.. Neden böyle anlamış değilim. League of Legends oynuyorum 25 fps lerde geziyor. Ender zamanlarda 740 m ile giriş yapıyor 60 fps de sabit ama çoğu zaman intel ekran kartını kullanıyor anlamış değilim..
 

Kemal Güneşli

Megapat
Katılım
7 Ağustos 2013
Mesajlar
5.376
En iyi cevaplar
14
Beğeniler
2.759
Bilgisayar açıkken aygıt yöneticisinden onboard ekran kartını devre dışı bırak. Bilgisayarı yeniden başlat.
 
KS
ryanevans

ryanevans

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
6
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
KS
ryanevans

ryanevans

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
6
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Araştırma yapıp size döneceğim.
Sorunu çözdüm :) Bu sorunu yaşayan çok kullanıcı varmış araştırıp buldum. W8 den 8.1 yükseltince herşey aynı oluyo driverda aynı o yüzden ellemiyorsun. Ama aynı driverı silip yeniden kurman gerekiyormuş. Özel kurulum seçip temiz kurulum yaptım sorun düzeldi. Teşekkürler :)
 



Yukarı