Lenovo Z570 BIOS ve Boot Menu açılmıyor

Alpha345

Hectopat
Katılım
25 Mart 2018
Mesajlar
765
Çözümler
1
Başlıkta söylediğim gibi BIOS'a ve Boot menüsüne giremiyorum. Bilgisarımdaki BIOS tuşunu bulamadım. Açılırken yazan F2 ve F12 tuşlarını denedim ama nafile. Özellikle de Boot menüsüne giremediğimden format atmakta sorun yaşıyorum. Boot menüsüne nasıl girebileceğimi öğrenmem benim için bir tık daha önemli. BIOS tuşunu da Boot menüsünü de bulamadım. Bu ikisine nasıl girebilirim? Cihazım Lenovo Z570.
 
Bilgisayarı kapatmadan boot menüsüne girmek istiyorsun. 😁 Varsa öyle bir şey ben de öğrenmek isterim.
Yanlış anladınız beni. Şuanda bilgisayarda bir işim olduğu için kapatıp deneyemem. Sadece şunu söylemek istedim sizin söylediğiniz tuşları hemen deneyip size olup olmadığı hakkında bilgi veremem. Daha sonra deneyebilirim anlamında dedim.
 
F2 olmuyor F10 ve delete tuşlarını bir ara denerim. Şuanda pc yi kapatmam mümkün değil. Boot menüsüne nasıl girebilirim?
Hangisi olduğunu ben bilemem ancak delete tuşu da yaygın olarak kullanılıyor bu işlem için, denemeden bilemezsiniz.
Hepsini denedim ancak hiçbiri olmadı.
Yeniden başlatırken bu yazı çıkıyor ancak bunları da deniyorum olmuyor. Ne yapmalıyım?
 

Dosya Ekleri

  • EBD14107-AF1E-446E-8A4B-13FDA2D630A1.jpeg
    EBD14107-AF1E-446E-8A4B-13FDA2D630A1.jpeg
    85 KB · Görüntüleme: 92
Bak kardeş net çözüm: HDD'ni başka bilgisayara tak (masaüstü) sonra biçimlendir sonra Windows 7 kurulum diski hazırlaman lazım USB'den format atmayı internette bulabilirsin sonra PC USB'den Boot edecektir Windows 7'ni kur sonra Lenovo'nun siteinden en son BIOS sürümünü indir sonra bilgiayar kapanıp açılacak sonra F2'ye bastığında BIOS açılacaktır benim PC de Lenovo Z570 işe yarar yaramazsa BIOS pilini çıkart fişi ve bataryayı da çıkart biraz bekle sonra hepsini geri tak yine olmazsa yeni BIOS pili al oda olmazsa servise götür ama bak kesinlikle Windows 7 olacak yoksa işe yaramıyor eğer Windows 10 istersen Windows 7 yükledikten sonra Media Creation Tool ile güncelle.

İnşaallah yardımcı olmuşumdur geçmiş olsun...

USB'den format atma:

USB'yi PC'ye bağla sonra Windows 7 Ultimate ISO dosyasını indir Rufus ile ISO dosyasını USB'ye at ama UEFI-CSM ve MBR tip olacak yükleme bittikten sonra yukarıda yazdıklarımı yap.
 

Geri
Yukarı