Lenovo'nun L340-17ırh yüke girdiğinde işlemci Turbo'yu kullanmıyor

437935

Hectopat
Makaleler
1
Elimde Lenovo'nun L340-17ırh modeli var. (i7 9750H, GTX 1650) lakin kullanırken şöyle bir şey yaşadım:

Laptop boştayken rahat rahat 3-4GHz'lerde çalışıyor lakin oyun oynarken veya OCCT testinde falan 2.6GHz'yi geçmiyor. Bu yüzden de oyunlarda işlemciye yük bindiren yerlerde darboğaza giriyor ve performans nanaya bağlıyor. Sanırım işlemcinin sıcaklığını 75 derecenin altında tutmak için otomatik olarak Turbo'yu devre dışı bırakıyor.
Bunu tetikleyen bir ayar mı ve nasıl kapatılıyor? Nodpft vesaire denedim lakin herhangi bir etkisi olmadı. Aşağıya PUBG'deki değerleri koyuyorum.

1689327446614.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, sonuç nafile.
Lenovo'nun yazılımını kullanıyorsundur sanırım. Büyük ihtimal ondan kaynaklanıyor. Orada bir moda aldığın anda kendi güç planını devreye sokuyor ve agresif modu kapatıyor. Ama nasıl çözebilirsin bilemedim şimdi. 70 derece de baya iyi sıcaklık bu arada.

Lenovo'nun yazılımını kullanıyorsundur sanırım. Büyük ihtimal ondan kaynaklanıyor. Orada bir moda aldığın anda kendi güç planını devreye sokuyor ve agresif modu kapatıyor. Ama nasıl çözebilirsin bilemedim şimdi. 70 derece de bayağı iyi sıcaklık bu arada.

70 derece baya iyi de 70'de kalmasının sebebi büyük ihtimalle işlemciyi doğru düzgün kullanmaması diye tahmin ediyorum. Dediğin gibi Lenovo'nun yazılımı falan olabilir de işte onu da nasıl kapatabiliriz o belli değil.

70 derece bayağı iyi de 70'de kalmasının sebebi büyük ihtimalle işlemciyi doğru düzgün kullanmaması diye tahmin ediyorum. Dediğin gibi Lenovo'nun yazılımı falan olabilir de işte onu da nasıl kapatabiliriz o belli değil.

Şöyle bir şey yapabilir misin, önce kendi güç planını oluştur ve seç, ardından Lenovo yazılımından performans modu veya neyse onu seç. Sonra güç planından kendi oluşturduğunu mu kullanıyor bir bak. Eğer kendisi farklı oluşturuyorsa, o güç planı üzerinde oynama yap.

Şöyle bir şey yapabilir misin, önce kendi güç planını oluştur ve seç, ardından Lenovo yazılımından performans modu veya neyse onu seç. Sonra güç planından kendi oluşturduğunu mu kullanıyor bir bak. Eğer kendisi farklı oluşturuyorsa, o güç planı üzerinde oynama yap.

Güç planı vesaire oluşturmuyor, ayrıca kendi oluşturduğum yüksek performans planda da maksimum 3.4GHz'ye çıkıyor OCCT'de. Sonrasında sıcaklık 70 dereceye ulaştığında tekrar frekans kısıyor. Hayır yüksek sıcaklık da değil neden böyle yapıyor anlamadım.

---Sanırım saçma sapan bir sıcaklık limiti. Çünkü OCCT'de 3500'leri gördüğünde sıcaklık artıyor, sonra bir anda sıcaklığı 70'e düşürüp frekansı bayağı bayağı kısıyor.

Son düzenleme:
Güç planı vesaire oluşturmuyor, ayrıca kendi oluşturduğum yüksek performans planda da maksimum 3.4GHz'ye çıkıyor OCCT'de. Sonrasında sıcaklık 70 dereceye ulaştığında tekrar frekans kısıyor. Hayır yüksek sıcaklık da değil neden böyle yapıyor anlamadım.

---Sanırım saçma sapan bir sıcaklık limiti. Çünkü OCCT'de 3500'leri gördüğünde sıcaklık artıyor, sonra bir anda sıcaklığı 70'e düşürüp frekansı bayağı bayağı kısıyor.
Neyse bende turbo kapalı kullanıyorum ve neredeyse hiç performans kaybı olmuyor, onu söyleyeyim bari :D Kolay gelsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı