RX470 yüke girdiğinde ekran kapanıyor

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. FurMark testi yaptığımda ekran bir anda gidiyor ve Power saving mode yazıyor. Sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı diye düşünüp duruyorum. Sapphire'in sitesinde bu ekran kartına 500W güç kaynağı önerilen gösteriyor ama bende 450W var. Ekran gittiğinde ekran kartının fanları da çalışıyor. Güç kaynağım Hiper PS-45. Lütfen sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı? Buna net cevap lazım ona göre 500W 80+ güç kaynağı alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yeni bir PSU alın. Hatta fazla fazla alın böyle 600w 80+ bir şey olsun. Kartın otomatik ayarlarında yine sıkıntı çıkarsa bilemem. :D

Yani anakart ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bu tarz sorunlarda nokta atışı sorun tespiti yapmakta zor. Bende deneme yanılma yoluyla buldum bu ayarları. O kadar bu kartları öneriyorlar ama sorun yaşayınca hiçbirisini göremezsin neredeyse. Açtım önüme Radeon programını deneme yanılma yoluyla çok kez sistem çöktü ama stabil değerleri buldum şimdilik. Bir baktım siyah ekran ve WattMan hatasını da çözdü bu işlemler.
Kendime yeni konu açacağım. Seni oraya bekliyorum yiğidim.

Hocam yeni bir PSU alın. Hatta fazla fazla alın böyle 600w 80+ bir şey olsun. Kartın otomatik ayarlarında yine sıkıntı çıkarsa bilemem. :D

Yani anakart ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bu tarz sorunlarda nokta atışı sorun tespiti yapmakta zor. Bende deneme yanılma yoluyla buldum bu ayarları. O kadar bu kartları öneriyorlar ama sorun yaşayınca hiçbirisini göremezsin neredeyse. Açtım önüme Radeon programını deneme yanılma yoluyla çok kez sistem çöktü ama stabil değerleri buldum şimdilik. Bir baktım siyah ekran ve WattMan hatasını da çözdü bu işlemler.
Hocam bende şimdi deneme yanılma yoluyla bir ayar yaptım. Ekran kartının kendi ayarlarında 66 fps vermiş testte resimlerimde buldum. Şimdi bi test yaptım yeni haliyle 63 fps veriyor. 3 FPS bi fark çok değil bence :)

Kendime yeni konu açacağım. Seni oraya bekliyorum yiğidim.
Tamamdır hocam. :D
Hocam bende şimdi deneme yanılma yoluyla bir ayar yaptım. Ekran kartının kendi ayarlarında 66 fps vermiş testte resimlerimde buldum. Şimdi bi test yaptım yeni haliyle 63 fps veriyor. 3 FPS bi fark çok değil bence :)
Yani en azından hata vermesinden iyidir tabi. :) Zaten 2-3 FPS lik kaybı hissetmezsiniz bile. Eğer sorununuz çözüldüyse başlığı çözüldü yapın hocam.

Hocam ben hala ama ekran kartında mı sorun var PSU'da mı onu anlamadım o yüzden kalsın böyle :D
Çökmüyorsa hala, PSU'da sıkıntı yok, veriyor akımı. Yine sıkıntı çıkarsa o zaman güç kaynağıdır.

Hocam ben hala ama ekran kartında mı sorun var PSU'da mı onu anlamadım o yüzden kalsın böyle :D
Evet şuan çökmüyorsa sıkıntı yok. Zaten sorunun tam olarak PSU'dan kaynaklandığını söyleyemeyiz. PSU'da bir sıkıntı olsaydı şuan hala sorun çözülmezdi veya bilgisayar açılmazdı diye düşünüyorum.

Hocam bu ara o garip yanık kokusu ekran kartından geliyor. 80 dereceye çıkınca normal sanırım bu koku.
Yanık kokusunun ekran kartından geldiğine emin misiniz? Kart yansa sisteme görüntü alamazsınız zaten. Ben kendi ekran kartımda 88 dereceyi bile gördüm yanık kokusu gelmedi.

Yanık kokusunun ekran kartından geldiğine emin misiniz? Kart yansa sisteme görüntü alamazsınız zaten. Ben kendi ekran kartımda 88 dereceyi bile gördüm yanık kokusu gelmedi.
Hocam hiç bir fikrim yok yanık kokusu gibide değil nasıl anlatsam bilemiyorum.
Koku resimdeki yerden geliyor hocam ora boşluk olduğu için koku gelebiliyor olabilir.

Dosya Ekleri

• 15915609357377069210576802434767.jpg
    15915609357377069210576802434767.jpg
    772,6 KB · Görüntüleme: 49
Hocam hiç bir fikrim yok yanık kokusu gibide değil nasıl anlatsam bilemiyorum.

Koku resimdeki yerden geliyor hocam ora boşluk olduğu için koku gelebiliyor olabilir.
Hocam o tarz bir sıkıntı olsa sistem direk kapanır veya kullanılamaz hale geleceğini düşünüyorum. Bence sorun yok gibi ama bilemiyorum. Tekrardan stress testine sokup kasanın yan tarafını açıp kokunun nereden geldiğine bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı