Letgo dolandırıcılığı

GingKa

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.
Çarşamba günü Letgo uygulaması üzerinden bir RX460 ekran kartı ilanı gördüm. Normal piyasa fiyatı 700-800 TL olan bir kartı 380 TL'ye denk geldim. Neyin nesidir diye yazdım. Ürünün 2 yıl önce alındığı, faturada 420 TL'ye alındığı yazıyor dendi. Toplu bir şekilde ellerine geçmiş sözde. Dedim kenar mahalle satıcısı sanırım. Hesabına ücreti havale yaptım. Kargo ile gönderdiklerini söylediler. Bana herhangi bir takip kodu vs. de gelmedi. Söyledim kendilerine biz size öğleden sonra ileteceğiz dendi ve son mesaj oldu. Kendilerine aramakla zaten ulaşılmıyor, mesajlara dönülmüyor. Kargo firmasını aradım, adıma - adresime herhangi bir kargo gözükmemekte. Bahsi geçen şahıslar bursa bilişim diye bir isim kullanmakta. Yasak değil ise telefon numarası da paylaşabilirim. Öğrenciyim yaklaşık 1 senede biriktirdiğim paraydı. Siz de düşmeyin isterim.

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.
Çarşamba günü Letgo uygulaması üzerinden bir RX460 ekran kartı ilanı gördüm. Normal piyasa fiyatı 700-800 TL olan bir kartı 380 TL'ye denk geldim. Neyin nesidir diye yazdım. Ürünün 2 yıl önce alındığı, faturada 420 TL'ye alındığı yazıyor dendi. Toplu bir şekilde ellerine geçmiş sözde. Dedim kenar mahalle satıcısı sanırım. Hesabına ücreti havale yaptım. Kargo ile gönderdiklerini söylediler. Bana herhangi bir takip kodu vs. de gelmedi. Söyledim kendilerine biz size öğleden sonra ileteceğiz dendi ve son mesaj oldu. Kendilerine aramakla zaten ulaşılmıyor, mesajlara dönülmüyor. Kargo firmasını aradım, adıma - adresime herhangi bir kargo gözükmemekte. Bahsi geçen şahıslar bursa bilişim diye bir isim kullanmakta. Yasak değil ise telefon numarası da paylaşabilirim. Öğrenciyim yaklaşık 1 senede biriktirdiğim paraydı. Siz de düşmeyin isterim.
Üzüldüm 😰

Hocam bu tür alışveriş yapmayın diye yalvarıyoruz ama kimse dinlemiyor. Mümkünse elden alıp kontrol edeceksiniz. Hiç aklım almıyor, birisi bana "sen parayı gönder ben kargoyu yollayacağım" dese "s*** oradan" derim.

1613164334404.png

Bunlardan birisi mi acaba?

Kardeşim çok geçmiş olsun bende toplam da 1000TL'ye yakın bir dolandırılmam olmuştur. Bütün ssleri vs. bir araya getirip siber suçlara veya cimere suç duyurusunda bulun illa karakola, savcılığa vs. gitmene gerek yok internet üzerinden de suç duyurusunda bulunabiliyorsun havale geçtiğin bankanın bilgilerine kadar gönder uzun süreçte olsa bir sonuca elbet ulaşır hatta belki kısada sürebilir elindeki bilgilere bağlı ama bana kalırsa kısa sürer gibi eğer kart ininal Papara vb. değilse halini, duygularını ve durumunu o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam yani. Bende çok ağladım kafamı duvara vurdum bu konular yüzünden. Tüm iyi dileklerim, tesellilerim ve şansım seninle olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı