Letgo'daki satıcı beni dava edebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yeaboiiiii

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Bugün Letgo'dan gördüğüm bir siparişe mesaj attım ve pazarlık için yazdım. Adam telefon numarası ile beraber döndü ve sordugum soruları cevapladı telefonu beğenmiştim. Fiyat olarak gelince kapıda ödeme ile 1500. havaleden sonra kargolama ile 1300 lira (fiyatlar sallamadır) fiyat çekti. Ben irdeledim 1300 lira olur mu yap bir güzellik be abi falan diye böyle ortalama 25 30 tane mesajlaşma geçti her seferinde aynısını dedi. En sonunda alma kardeşim o zaman telefonu deyince ben de sen beni dolandırmaya mı çalışıyorsun diye yazdım. Ardından adamın gönderdigi SS'lerden telefonun çalıntı IMEI kayıtlı oldugunu gördüm ve adama bildirdim bu şekilde diye ve normalde 1800 liraya e-Devlet üzerinden kayıt yaptırması gerektiğini anlattım. Adam dedi sen şikayetçi olmasanda ben olacağım zaten. Sen bana dolandırıcı gibi kaba bir hakaret kullandın seni dava edeceğim dedi ve en sonda aradı küfür etti. Bende yüzüne kapattım ve numarayı engelledim. Adam sonra yazdı başka bir yerden öyle olmuyor o işler engellemekle bitmeyecek süründüreceğim falan diyor bir şey yapabilir mi? Ben adamı her yerden engelledim ama tabii içime bir kuşku düştü. Yorumlarınızı bekliyorum.

Gözünüzü korkutuyor hocam korkmayın hiç bir şey olmaz, benim babam bize şerefsizlik yapan polisin anasına sövmüştü(babam haklı olsa bile ağzını tutmasını çokça söylememe rağmen yine de tutamıyor küfür ediyor) sonra polis mahkemeye verdi hiçbir şey olmadı öyle kapandı dava.

(Dolandırdıgını düşünmemin nedeni sürekli havaleye başvurmasıydı bu arada)
Gözünüzü korkutuyor hocam korkmayın hiçbir şey olmaz, benim babam bize şerefsizlik yapan polisin anasına sövmüştü(babam haklı olsa bile ağzını tutmasını çokça söylememe rağmen yine de tutamıyor küfür ediyor) sonra polis mahkemeye verdi hiçbir şey olmadı öyle kapandı dava.

Dava açma hakkına sahip mi diye kuşkulandım sadece bu olayda zaten haklı oldugumu düşünüyorum.

Kralına aç davayı açmazsan adam değilsin de. Ben de kaçak telefonları piyasaya sürdüğün için dava edeceğim de boş durma sen de korkak gibi.

Adam calinti telefon satiyor ve siz beni dava edecek mi diye soruyorsunuz? Sizin ihbar etmeniz lazim saticiyi. Ama almayacaginiz bir urun icin kimseyi de darlamamaniz gerekiyor. Madem calinti imei oldugunu gordunuz ne icin devam ettirdiniz konusmayi? Gereksiz olmus.

Kralına aç davayı açmazsan adam değilsin de. Ben de kaçak telefonları piyasaya sürdüğün için dava edeceğim de boş durma sen de korkak gibi.

Sessiz kalıp engellemek bana kalırsa en temizi tek sordugum bana bu işten dava açabilir mi? Dava açma ücretlerinin kaç lira oldugunu bilen var mıdır acaba? İnternette baktıklarımın çogu aşırı abartma diye düşünüyorum. Bu arada 18 yaşın altında oldugumu belirtmek isterim.

Hocam adam siz kendisini dava etmeyin diye ters psikoloji uyguluyor siz suçluymuşsunuz gibi, kaçar telefon sattığı garanti kesin :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı